mättande smoothie med havreflingor och mango

matig smoothie

En mättande smoothie kan ibland få bli en lätt lunch på hemmakontoret. Dricker du den till frukost, så står du dig bra hela förmiddagen. Hemligheten är havreflingor.  Ja, alltså havregryn.

Mango är en riktig hit i smoothies tycker jag. En annan nyfunnen favorit är passionsfrukt. Man köper den frysta i små söta, prickiga kuber som sedan läggs direkt i mixern ihop med övriga ingredienser.

Så mysigt att planera semestern nu. Tiden bara rusar iväg och det är inte alls långt kvar känns det som. Men det gäller ju att ha en vardag som man inte vill ha semester ifrån, eller hur ? Men barnen är faktiskt inte lediga om dagarna, så det blir såklart en annan sak under just semestertiderna.

MIn favoritsysselsättning på sommaren är att äta fäsk frukt, läsa och bada. Jag är Inte så krävande, haha. Gärna på en turkos strand dock. Det kommer det definitivt att bli i år. Självklart ska det också ätas och lagas massor av god vegomat. Jag dricker normalt sett inte alkohol, men om jag gör det, så ska det vara någon god fruktdrink eller rosécider.

 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Facebook och på Instagram ?

matig smoothie

Mättande smoothie med mango och havre – detta behövs:

5 dl havremjölk

1 mogen banan

2 dl frysta mangobitar

1 dl havreflingor

1/2 tsk vaniljpulver

2 msk jordnötssmör

vego matig smoothie

Smoothie med mango och havreflingor – steg för steg:

(2 personer)

  1. Blanda alla ingredienser i en mixer
  2. Kör på full effekt i 1 minut
  3. Servera 

smoothie matig

Smoothien blir fluffig och len i konsistensen och smakar gott av naturligt söt mango. Du kan använda vatten i stället för mandelmjölk, men jag föredrar någon form av nötmjölk. Smaken blir mer haromniserad. Jag rekommanderar jordnötssmör, men jag använder lika ofta mandelsmör faktiskt. 

Tyckte du om mitt recept på mättande smoothie?

Då kommer fler smoothies och drycker om du klickar här.

Ha det gott, och njut av livet! / K

 

Lämna ett svar