krämig vegansk frukostgröt med mandelmjölk och banan

krämig vegansk frukostgröt

Krämig vegansk frukostgröt med banan och mandelmjölk. Koka gärna gröten på spisen i stället för i micron. Havregrynen blir så mjuka och krämiga då. 

I bland brukar jag även mixa gröten efter kokning, så blir den sådär ”hotellig” och lyxig. I dag ville jag inte lägga tid på det, så behöll all naturlig konsistens.

Här hemma, älskar vi Harry Potter. Med detta sagt, så har vi såklart också Harry Potters kokbok i köket. Jag brukar hänga med min son och snöa in på det han snöar in på. Det blir så mycket roligare då. Harry Potter har varit ett stabilt inslag i vårt liv i ett antal år nu. Det kommer och går lite, men jag älskar´t.

Även Star Wars är ett hett ämne. Men det är mycket lättare för mig att fastna för filmer som Sagan om ringen, The Hobbit eller Harry Potter. Älskar sagoberättarinslagen, magin och storheten i en riktigt mäktig historia. Rymdäventyr har aldrig riktigt varit min grej.

I alla fall, i den här kokboken så finns ett recept på Harry Potters frukostgröt. Det var det receptet som inspirerade mig till det här receptet på krämig vegansk frukostgröt. När jag tänker efter så är det bara sirap på toppen som är det jag faktiskt tog med mig.

 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ?

krämig vegansk frukostgröt

 

Krämig vegansk frukostgröt med banan – du behöver

(2 portioner)

1 mogen banan

4 dl mandelmjölk

2 dl havregryn

1 krm salt

2 msk ljus sirap

 

krämig vegansk frukostgröten

 

Krämig vegansk frukostgröt med mandelmjölk – steg för steg

  1. Blanda samman havregryn med mandelmjölk och salt
  2. Låt koka ihop på läg värme under omrörning i ca 3 minuter.
  3. Mosa i bananen ordentligt
  4. Mixa eventuellt med stavmixer ( bjir sjukt krämigt)
  5. Ringla över ljus sirap
  6. Servera!

 

krämiga veganska frukostgröten

 

Gillade du mitt recept på krämig vegansk frukostgröt ? Då tycker jag att du ska klicka in dig här under frukostar!

/ K

 

Lämna ett svar