Inlagd rödkål är enkelt att sno ihop. Förresten, välkommen till dag tre av 7 i vegohimlens julbonanza. I dag ska vi lägga in rödkål i en lag med olika härliga julsmaker. För er som inte är så förtjusta i rödkål, prova med denna inläggning. För er som redan upptäckt rödkålens härlighet, ni blir inte besvikna.
I morgon, dag fyra i vegohimlens julbonanza, ska vi laga en underbart god, stuvad grönkål – helt vegansk !
Här hittar hu massor av inspiration till ditt vegetariska julbord.
Du vet väl att du kan följa vegohimlen på facebook och @vegohimlen på instagram
Detta behöver du till en riktigt julig inlagd rödkål:
ca 500 g finhyvlad rödkål ( ju tunnare desto bättre)
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
3 dl vatten
1 liten kanelstång
2 msk finriven ingefära
3 st stjärnanis ( den vackra kryddan ni ser på bilden nedan framför burken. Ser inte helt oväntat ut som en stjärna)
1 tsk salt
Örtsalt till smaksättning sist i processen.
Gör så här
Lägg den finhyvlade rödkålen i en bunke
Lägg allt till inläggningen i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter, ej koka upp.
Häll den varma lagen över rödkålen och rör om.
Låt dra i minst 3-4 timmar, helst längre, rör om då och då. Förvara täckt i kylen.
Tidigare hos Vegohimlen:
Vegohimlens julbonanza dag 1 18/12 2017 – Veganskt saffransbröd – sticky buns
Vegohimlens julbonanza dag 2 19/12 2017 – Enkel fudge med kanel
Kika in in i morgon, till dag 4 av 7 i Vegohimlens julbonanza där jag publicerar ett nytt juligt vegorecept om dagen fram till jul!
Välkommen.