Göra egen nutella är roligt. Även om du inte tycker att det är kul att göra nutellan, så kommer du garanterat att tycka att det är värt allt besvär när du får äta den.
Jag använder Pekannötter, men i det klassiska receptet är det hasselnötter, så det kan du använda i stället. Ta samma mängd bara.
Pekannötter innehåller mest nyttiga fetter och antioxidanter av alla nötter. Därför är Pekannötter ett väldigt tacksamt innehåll i bak och matlagning eftersom Pekannötter också är saligt goda. Här kommer ett härligt recept på Nutella på Pekannötter.
Vegohimlen finns både på Facebook och på Instagram
Nutella på Pekannötter är gudomlig att använda i bak och annan matlagning. Tex i kakor, smoothies eller Over night oats. Varför inte på en bit bröd eller som topping på glassen.
Att göra egen nutella går till så här:
Förutom en bra burk, behöver du följande till din Nutella med Pekannötter.
ca 150 g Pekannötter
100 g mörk choklad 70%
3 matskedar smakneutral olja tex Solros.
3 matsked Florsocker
1 tesked vaniljsocker
1/2 dl kakao
en nypa salt
Torrosta Pekannötter i en stekpanna tills de börjar dofta och få lite färg.
Använder du hasselnötter, så gnid av skalet genom att gnugga dem i en kökshandduk.
Mixa Pekannötter till ett smör.
Smält choklad ihop med oljan och häll i Pekannötsmöret.
Häll i resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
Din Nutella med Pekannötter är redo att hällas i burken! |
Härlig fin och jämn Nutella på Pekannötter |
När ett litet liv hjälper till med sin kreativitet ✌ |