gör egen golden milk pasta

gör egen golden milk

Gör egen golden milk pasta med ingefära, ekologisk gurkmeja och pippali. Det var inte alls länge sedan jag skrev om min guldmjölks latte här på bloggen. Men nu, till skillnad från då, har jag fått tag på pippali, alltså den typen av peppar som ska användas i mixen för att skapa bästa förutsättningarna för kroppen att ta till sig gurkmejan och alla dess fantastiska fördelar. Innan använde jag bara vanlig svartpeppar som jag malde.

Allt jag skriver om, kan hittas i Gryningens webbshop. Jag har inget samarbete med dem, och kommer därför inte att länka, Men om ni googlar på gryningens webbshop så hittar ni. Jag älskar deras utbud och vill gärna bidra till att de fortsätter finnas, så att jag själv kan shoppa där inte minst.

Vi dricker guldmjölk minst en gång om dagen. Min man älskat allt jag gör i köket och vill alltid ha samma.

Drycken är antiinflammatorisk, guldfärgad och jättehärlig. När du gör din egen guldmjölk, får du en riktig hälsodryck som doftar och smakar helt ljuvligt. Du använder den mjölk du gillar bäst. Jag brukar köra på min egengjorda mandelmjölk.

Alltså, när du gör egen golden milk, tillverkar du först en pasta gjord på gurkmeja, torkad ingefära, vatten och pippali.

Följ mig gärna på Facebook och på Instagram!

gör egen golden milk

Gör egen golden milk – detta behöver du:

En glasburk som rymmer 3-4 dl

2 dl ekologisk gurkmeja pulver

1 dl ingefära malen

1 tsk pippali (en slags starkare variant av svartpeppar, dock ej starkare smakmässigt)

3-3 1/2 dl vatten

gör egen golden milk

Gör egen golden milk pasta – så här gör du:

 1. Blanda ihop ingefära, gurkmeja och pippali
 2. Häll 3 dl vatten i en kastrull
 3. Vispa med pulvret i vattnet och låt det puttra försiktigt på svag volym på spisen
 4. Späd med vatten till önskad konsistens. Jag gillar när det blir som en torrare pasta.

gör egen golden milk

Från pasta till golden milk:

 1. Värm mjölk på spisen till önskat antal koppar
 2. Vispa i en tesked gurkmeje pasta per kopp/person
 3. Rör med vispen, det ska ryka inte koka. viktigt.
 4. Jag brukar blanda i lite vaniljextrakt, lite agavesirap. Många har i kardemumma, kanel och lite chili också.

Lycka till med just din gurkmeje pasta, och tveka inte att fråga!

Vill du ha fler tips på smothies och dryck, eller raw ?

/ Ha det gott!

 

 

2 svar på ”gör egen golden milk pasta”

 1. nonni skriver:

  Perfekt! Här ska göras själv, inte köpa svindyr pasta.
  Tack tack tack!!

 2. Lycka till Nonni!

Lämna ett svar