godaste frukosten med avocadosmör och krasse

godaste frukosten

Godaste frukosten just nu om ni frågar mig. Godast och grönast. Avocadosmör, gurka och krasse ihop med grovt knäckebröd blir både mättande och en vacker syn. Det här knaprade jag på hela förra helgen. Jag kan även tillägga att den är väldigt mättande.

Jag älskar verkligen frukostar, och skulle kunna starta ett dedikerat Instagramkonto bara för att prata frukostar. Men det har jag dessvärre inte tid med. På helgerna är det dock min favoritstund på dagen. Vi brukar äta frukost så länge att det nästan har blivit lunchtid. Det resulterar i att matintaget under helgerna skjuts fram. Det är förmodligen därför jag är så förtjust i brunch också, haha.

Har du testat att göra avocadosmör tidigare ? Det är både krämigt och gott, och behöver absolut inte bredas på så tjockt som jag gör. Avocadosmör är ett härligt och vego alternativ till vanligt smör. Annat jag brukar ersätta smör med är exempelvis hummus. Genialiskt för veganen som genast får sig en välbehövd proteinchock direkt på morgonen. testa gärna mitt recept på rödbetshummus.

Du vet väl om att du kan följa mig både på Facebook och på Instagram?

godaste frukosten

Godaste frukosten – detta behöver du:

2 st skivor knäckebröd

1 mogen avocado

6 gurkskivor

smörgåskrasse till topping

1 nypa örtsalt

 

godaste frukosten

Så här fixar du den godaste frukosten:

  1. Dela avocado, kärna ur och mosa ihop i en skål med gaffel
  2. Blanda i en nypa örtsalt
  3. Bred på jämt på båda knäckebrödsskivorna
  4. Lägg på gurkskivorna och klipp över lite (mycket) smörgåskrasse!

godaste frukosten

Tyckte du om mitt recept på den godaste frukosten, så kommer du att älska min frukostkategori!

Ta hand om er! / Kamilla

 

Lämna ett svar