Fylld paprika är så smaskigt och dessutom festlig med alla sina härliga färger. Riktigt lättlagad fylld paprika blir till festmat på ett kick i ugnen.
Jag testade att gratinera majskolvar i parmesan och det blir så jefla gött. Att grilla majskolv i ugn smäller faktiskt rätt högt ändå. Det där med grillning på sommaren är väl ändå lite överskattat?
Skämt åsido, prova denna färgsprakande fyllda paprika vettja!
Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden ❤
Så här gör du fylld paprika:
Till 4 personer:
Fyllning
Vegofärs 500g
Tomatsås 500 ml
1 krossad, hackad vitlöksklyfta
1 vegetarisk buljongtäring
2 matskedar Balsamico krämig, gärna Fikon.
2 matskedar soya
1 matsked dadelhonung eller agavesirap
1 tesked Örtsalt
150 gram riven ost eller veganost
6-8 paprikor i olika färger.
Sätt ugnen på 200 grader och stek vitlök och färs, och sedan i med resten och låt koka upp på svag värme.
Skär av locket på paprikorna och töm dem på innehåll.
Fyll dem med färs och strö över osten. Baka i ugnen i ca 25 minuter tills osten är gyllne.
Parmesangratinerad Majs
4 majskolvar
1 hackad vitlöksklyfta
100 gram parmesanost
Skär så länge majsen i mindre bitar och gnid in i vitlök och panera i parmesan. In i ugnen de sista 15 minuterna.
Vill du ha fler tips på härlig vegomat ? Klicka här
Vill du ha mer inspiration till att laga vegomat, så finns det här
Så festligt och gott / Vegohimlen
#paprika #fylldpaprika #majs #vego #vegofärs