Enkel efterrätt med ananas och rostad kokos. Ringla sedan agavesirap eller honung på toppen. Ett bra exempel på vad jag serverar till fika eller efterrätt på sommaren. Det har även hänt att vi lata morgnar på landet, äter en enkel efterrätt som denna till frukost i sängen. Det blir en hel del lata sköna morgnar så här års.
Dessa sköna tysta sommarmorgnar är för mig helt makalöst viktiga. Det är där och då jag hämtar hem mycket energi. Själslig energi. Det enda vi hör är lite fågelkvitter, vindens sus och någon av hönorna som pickar lite i gräset. Solen steker mot husfasaden och dagen är ett blankt, oskrivet blad.
Gotland är verkligen en plats för kontemplation och avslappning, men visst funderar vi lite på att bygga en ny altan i år och det lär vi ju hinna på fem veckor!
Både det och massor av matlagning, träning och salta bad.
Det är jättehärligt att resa runt jorden, men sommar i Sverige slår precis allt, det är vi rörande överens om!
Du vet väl att du kan följa mig på Instagram och Facebook för mer inspiration!
Detta behöver du för att trixa ihop en enkel efterrätt med ananas:
1 hel ananas
1 dl kokosflingor
3 msk agavesirap eller honung
Så här enkelt gör du en enkel efterrätt, fika eller frukost:
- Skär ananasen till skivor
- Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna
- Ringla sirap eller honung över skivorna
- Strö över kokosflingor
- Servera!
Det är raw, det är plantbaserat, det är saftigt, sött, naturligt och gott!!
Ett tips är att grilla ananasen innan du strör på kokos och sirap/honung. Det ger både en vacker yta och en härlig smak av grillat.
Gillade du vegohimlens recept på enkel efterrätt med ananas och kokos, så kommer du att älska:
Hoppas att du hittar något som du gillar!!
Kram / Kamilla