chokladpudding på svarta bönor och banan

chokladpudding på svarta bönor

Chokladpudding på svarta bönor och banan – en riktigt krämig och nyttig variant på chokladpudding. Njut av snask som är både glutenfri och vegansk. Gör dubbel sats vet jag!

Som jag älskar när jag lyckas att kombinera gott och nyttigt. Den här cholkadpudding på svarta bönor blir sådär härligt chokladig. Ni som gillar mörk choklad kommer att få er en riktigt glad överraskning.

Hörrni, man är ju hyfsat osugen på att gå upp och morgonträna nu när det är kolmörkt igen. Jag lyckades i alla fall masa mig iväg både lördag och söndag. Fokus när klockan ringer kl 07 en lördag är bastun efter. Det är där jag vill vara. Färdig och avkopplad. Träningen är bara en resa dit. Ibland är träningen målet, men just tidigt på morgonen är det bra svårt att motovera sig med träning. Då är det bara belöningen som hägrar.

Jag råkade ha sönder min favoritmixer i helgen. I alla fall en liten del av den. Knak, sa det bara, och en plastflisa flög iväg. Som tur var inte rakt ned i min zucchini – våffelsmet som jag höll på med, men inte långt ifrån heller. Tur i oturen, haha. Det hände när jag skulle skruva på själva mixerskålen på fästet. 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Facebook och på Instagram?

chokladpudding på svarta bönor

Chokladpudding på svarta bönor:

Recept för 4 personer.

2 burkar svarta bönor

1,5 mogna bananer (av normalstorlek)

3 msk agavesirap/ honung

½ dl kakao

½ tsk vaniljextrakt

1 liten nypa chiliflakes

1 nypa flingsalt

Garnering – kokosflingor, krossade hasselnötter, bananskivor och goijebär

chokladpudding på svarta bönor

Chokladpudding på svarta bönor – steg för steg:

1.Skölj bönorna i ett durkslag och mixa sedan med resterande ingredienser inklusive kryddor.

2. Låt stå ca 30 min i kylen innan servering.

3. Toppa väldigt gärna med exempelvis hasselnötter / cashewnötter, banan, goijebär och kokos.

Servera!!!

chokladpudding på svarta bönor

Gillade du mitt recept på krämig chokladpudding på svarta bönor ?

Under kategorin nedan finns massa gott för dig!

Testa mina RAW recept.

Eller massor av goda efterrätter.

Njut och ta hand om varandra / Kamilla på Vegohimlen

4 svar på ”chokladpudding på svarta bönor och banan”

  1. Nora b skriver:

    Åh. Det där med lite hallon och blåbär i….

  2. Malin Svala skriver:

    Är verkligen kokta bönor rawfood?

  3. Malin – nej, korrekt- det är det ju inte. Kortslutning här 🙂

Lämna ett svar