Cantuccini med choklad och chia

cantuccini med choklad

Cantuccini med choklad, ja, ni vet de där små Italienska skorporna med mandel i, som man finäter till Espresson efter maten. Eller för all del – kanske streckäter om de händelsevis skulle åka fram på något möte eller en konferens på jobbet.

Jag bakar cantuccini med choklad med Chia och Choklad, samt att jag byter ut en del av smöret mot Ghee. Nu har ni ju dessutom lärt er hur man gör Ghee 💃

cantuccini med choklad


Till Vegohimlens Cantuccini med choklad behöver du.

Sätt först ugnen på 200 grader.

🥐
2 ägg
2 dl rörsocker
2 1/2 dl mald mandel
200 gram hackad mörk choklad 70 +
50 gram  smör . Du kan byta ut en liten del mot Ghee
1 tesked vanilj
1 dl Soyamjöl
3 dl Vetemjöl
1 Tesked bakpulver

Gör så här:

Krossa mandel, choklad, vaniljsocker – blanda med socker och smör till en ojämn smet.
Rör nu ned mjöl och bakpulver. Baka ihop till en deg.

Dela i fyra delar, kavla varje del till en rulle som du lägger på bakplåtspapper bredvid varandra.

cantuccini med choklad

 

 
cantuccini med choklad
Jag behöll chokladbitarna lite ”chunky”

 

cantuccini med choklad

In med dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Kolla till dem vid 15 minuter redan,

cantuccini med choklad

 Skär dem i lätt sneda bitar direkt när de kommer ut från ugnen, det är lättast då.

 

cantuccini med choklad

Låt dem svalna och bjud på till fikat. De är försvinnande goda – på riktigt.

Vill du ha fler tips på sötsaker, finner du det här!

Lycka till / Vegohimlen

 

Lämna ett svar