Cantuccini med choklad, ja, ni vet de där små Italienska skorporna med mandel i, som man finäter till Espresson efter maten. Eller för all del – kanske streckäter om de händelsevis skulle åka fram på något möte eller en konferens på jobbet.
Jag bakar cantuccini med choklad med Chia och Choklad, samt att jag byter ut en del av smöret mot Ghee. Nu har ni ju dessutom lärt er hur man gör Ghee 💃
Till Vegohimlens Cantuccini med choklad behöver du.
Sätt först ugnen på 200 grader.
🥐
2 ägg
2 dl rörsocker
2 1/2 dl mald mandel
200 gram hackad mörk choklad 70 +
50 gram smör . Du kan byta ut en liten del mot Ghee
1 tesked vanilj
1 dl Soyamjöl
3 dl Vetemjöl
1 Tesked bakpulver
Gör så här:
Krossa mandel, choklad, vaniljsocker – blanda med socker och smör till en ojämn smet.
Rör nu ned mjöl och bakpulver. Baka ihop till en deg.
Dela i fyra delar, kavla varje del till en rulle som du lägger på bakplåtspapper bredvid varandra.
Jag behöll chokladbitarna lite ”chunky” |
In med dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Kolla till dem vid 15 minuter redan,
Skär dem i lätt sneda bitar direkt när de kommer ut från ugnen, det är lättast då.
Låt dem svalna och bjud på till fikat. De är försvinnande goda – på riktigt.
Vill du ha fler tips på sötsaker, finner du det här!
Lycka till / Vegohimlen