Bröd med banan – igen. Blir ofta här hemma. Beror nog främst på att jag köper så mycket bananer, och sedan går dem inte åt som jag trodde. Plus att jag gillar att baka bröd med bananer. Det går att lägga i så mycket gott ju.
Nu börjar jag längta till årets skidresa. Vet inte ännu vart vi åker. Vi har inte hunnit boka det. Vi vet bara att vi ska åka någonstans. Kanske blir det Italien i år, det vore mysigt. Dagar fyllda med skidåkning, bastubad och avslappning. SÅ skönt.
Åker ni bort eller är hemma i jul / nyår?
Du vet väl att du kan gill och följa Vegohimlen på Instagram och på Facebook ?
Bröd med banan och solroskärnor – du behöver:
Bröd med banan och solroskärnor – steg för steg:
- Ugn på 200 grader vanlig ugn.
- Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö i solroskärnor i botten.
- Blanda alla torra ingredienser. Mosa 3 bananer, rör ner dem, yoghurt och sirap i mjölet.
- Häll smeten i formen. Halvera den fjärde bananen på längden, lägg ned de båda bitarna i formen och strö på solroskärnor.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller tills brödet är genomgräddat.
- 6. Stjälp upp och låt svalna på galler.
- Servera brödet som det är eller med smör och marmelad kanske
Så här ser mitt bröd ut precis innan det åker in i ugnen. ja, minus solroskärnorna då.
Det är jättegott att byta ut en del av fröerna mot nötter eller mandel. Brödet går jättebra att rosta och frysa om det skulle bli något över. Det blir det oftast inte dock 🙂
Veganskt bröd med morot och sötpotatis
Sötpotatisbröd med syrligt äpple
Ha det så gottigt, så ses vi snart igen.
Puss / K