Gör egen pesto – tror du att det är svårt? Här går vi genom hur man enkelt gör en mumsig pesto till middagspastan. Så fräscht och gott, du kommer aldrig vilja gräva runt med sked i en sådan där köpt glasburk igen.
Pasta med egen pesto är enkel vardagsmat när den är som allra lyxigast tycker jag. Du gör egen pesto, allt medan pastan kokar på spisen. 10 minuter. Veganer byter ut osten.mot sin egna favorit
Härlig pasta med pesto, dekorerat med färska goda fikon.
Så här gör du pesto för 4 portioner:
Pasta med egen Pesto
100g Färsk spenat
1 dl skalad mandel.
1 skalad vitlöksklyfta
150 gram cheddar eller Veganost
1 dl rapsolja
Lägg allt i en skål och mixa med mixerstav.
Peston får en härlig intensiv grön färg och krämig konsistens.
Jag dekorerar med fikon och lite Spenat. Receptet är ett av mina favoriter. Men egentligen kan du använda den typen av nötter du gillar allra bäst. Du kan också använda ruccola i stället för spenat till exempel. Bara fantasin kan sätta gränser.
Pasta med egen Pesto blir svingott!! har du mer ost, så kan du strö lite över, när rätten är färdig.
Är du sugen på mer härlig inspiration till god vegomat, klicka här!
Lycka till / Vegomhimlen