Piroger med ost och tomat som doftar av basilika. Det är riktig comfort food må jag säga. Mat som man får ett riktigt sug efter ibland. Riktig fredagsmat om ni frågar mig. Hyfsat enkelt att fixa, ostigt, krämigt och precis vad man behöver ibland.
Härlig Vegetarisk mat! Rykande varma piroger med ost. Pirogerna har en krispig gyllne yta, toppad med sesamfrön.
Du vet väl att du hittar Vegohimlen på både Facebook och Instagram?
Det här behöver du för att laga basilikadoftande ostpiroger:
Du behöver till ca 10 piroger;
Ugn på 200 grader
Tomatpuré
Smördeg färsk eller fryst
1 tomat, skiva, halvera och lägga på halvor.
din favoritost riven eller i skivor.
Torkad basilika
1 Uppvispat ägg
Sesamfrön
Så här gör du piroger med ost:
Skär smördegen i fyrkanter, bred på tomatpuré, tomat, Basilika och ost
Fyll inte för mycket, då riskerar du att de blir svåra att stänga och osten läcker ut.
Jag använder extra lagrad Klosterost, det är verkligen en favorit. Mitt tips är att använda en mellanlagrad favorit.
Vik ihop pirogerna till trekanter, och stäng med hjälp av gaffel.
Pensla med uppvispat ägg, så får Pirogerna en vackrare och krispiare yta.
Sist – sprinkla sesamfrön på Pirogen, sedan SKJUTS in i ugnen på 200 grader i ca 12-15 minuter tills färgen blir gyllne.
Här kan du hitta inspiration till mer härlig vegomat!
Gott som tusan/ Vegohimlen