Getostpaj är något jag lagar då och då. Dock är denna Getostpaj gjord på ett lite annorlunda vis. Skalet är bakat på Linser och Solroskärnor, det är något jag verkligen rekommenderar er att testa. Jag tycker att det kan bli så flottigt när pajdegen är gjord på smör och mjöl. Getostpajen har helt enkelt en nyttigare botten.
Du vet väl att Vegohimlen finns på Facebook och på Instagram ? Följ mig gärna.
Detta behöver du till Vegohimlens getostpaj:
Pajskal till din Getostpaj:
0,75 dl Solrosfrön
ca 3 dl kokta röda Linser
1 ägg
Örtsalt
Mixa ihop allt ovan i en mixer, tryck ut i en pajform och in i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter. Ta ut pajen och tryck upp degen något på kanterna om du önskar. In i ugnen igen i 5 minuter.
Äggstanning:
7 ägg
7 dl mjölk
riven ost efter behag
2 teskedar Örtsalt
Fyllning:
1 matsked hackad vitlök eller vitlöksmassa
70g spenat färsk
2 tomater
ca 5 chevréskivor
ost
Valnötter och honung till garneringen.
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och örtsalt.
Lägg i fyllningen i skalet och häll över äggstanningen, grädda i ca 25 minuter på 200 grader,
Garnera med valnötter och honung.
Dekorera din Getostpajen med lite färska Valnötter. |
Här får du mer inspiration på härlig vegomat!
Lycka till / Vegohimlen 💝