Overnight oats med jordnötssmör är en fantastisk frukost. Att plocka fram denna skattgömma på morgonen är rysligt lyxigt.
Jag har just haft en kreativ stund i mitt kök, där planen var att baka en härlig smulpaj med äpple. När jag hunnit så långt som att skära äpplen i skivor, slog det mig att jag faktiskt skulle iväg, och inte alls hade tid med äppelpaj just nu. Min mysiga laga-mat-bubbla, som jag älskar att befinna mig i sprack hastigt, och jag gjorde något helt annat med de redan skurna äpplena. Det blev en Overnight oats med jordnötssmör och äpplen i stället
Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och Instagram, och får våra recept dina sociala flöden.
Detta behöver du för att göra Vegohimlens smoothie med jordnötssmör
Till två portioner Overnight oats
2 Äpplen i skivor
Socker
Kanel
4 Skedar Jordnötssmör
2 dl Havregryn
Cashewmjölk eller annan mjölk som du gillar
2 glas/koppar
Så här gör du:
Skiva och stek i socker och kanel efter egen smak, tills äpplena blir mjuka.
Lägg äpplen längst ned i kopparna, men spara hälften till toppen.
Lägg på Havregryn, spara hälften
Lägg på Jordnötssmör
På med resten av havregryen
Häll på Cashewmjölk tills det når toppen. Se till att mjölken rinner allra längst ned.
På med resten av Äpplena.
In i kylen över natten och avnjut efter en god natts sömn.
Vill du ha fler smaskiga recept på overnights oats och frukostar, klicka här?
Overnight oats – en riktig Äppelpajs-dröm / Vegohimlen