Ett grymt gott recept på vegansk brunch är vad jag bjuder på i dag. Jag länkar till fler brunchrecept längre ned i inlägget. Så förtjust jag är i de där små sakerna du kan göra för att höja din måltid ett snäpp. Till exempel i detta recept, så steker vi brödet lite innan serveing. Den där krispigheten är helt underbar.
I dag lagar jag alltså en scrambled tofu, med hasselnötter och svartkål !
När hela rätten (inklusiva brödet) är varm, så blir det också en helt annan måltidskänsla. Hoppas att ni väljer att testa. Smaken är mjuk och bjuder på lite tuggmotstånd från svartkålen och hasselnöttena. Går på några minuter att svänga ihop. Perfekt även som lätt lunch på hemmakontoret skulle jag vilja säga.
Om du själv ruvar på något snaskigt recept på vegansk brunch får du gärna skicka det till mig. Jag samlar 🙂
Du vet väl att du kan följa vegohimlen på Instagram och Facebook ? Hoppas att vi ses där!
Recept på vegansk brunch – scrambled tofu
(2 personer)
2 stora skivor surdegsbröd
400 g fast tofu
1/2 purjolök av mindre storlek
2 1/2 msk mjölkfritt margarin
2 krm örtsalt
2 krm malen svartpeppar
1/2 dl havregrädde
2 msk näringsjäst
1 krm gurkmeja
1 krm curry
2 krm kala namak (svart salt)
4 blad svartkål (rensade)
1/2 dl krossade hasselnötskärnor
Scrambled tofu med svartkål och hasselnötter – steg för steg:
- Ta ut tofun och lägg i ett dukslag, låt rinna av ordentligt.
- Hacka purjolöken och stek i lite smör ihop med svartkål. Tillsätt kryddor.
- Smula i tofun och rör om försiktigt.
- Häll över havregrädde och låt sjuda ihop på mycket låg temperatur.
- Stek surdegsbröden i lite smör på båda sidorna. De ska få en aning färg.
- Lägg på en tallrik och fördela scrambled tofu på dem, toppa med krossade hasselnötskärnor.
Tyckte du om mitt recept på vegansk brunch, så måste du klicka och titta här i min frukostmeny.
Ta hand om er / K