Saffranspannkakor är underbart gott. De är så fina, med en sådan härlig gyllne färg. Jag bara älskar när det doftar Saffran i hela köket. Då kommer julkänslan smygande vilken tid på året det än är. Nu dofter det dock Saffran för att jag gör Saffranspannkakor, inte lussebullar. Dom blir så goda dom här finijngarna!!
Glöm inte att du kan Gilla Vegohimlen på Facebook och Instagram. Klicka på de tre strecken högst upp till höger i mobilen på vår startsida! Surfar du på datorn hittar du också länkar högst upp till höger ❤
För en rejäl omgång Saffranspannkakor:
1 liter mjölk / Växtmjölk ( soya, havre, mandel)
5 dl Vetemjöl
5 ägg*
1 tesked Vaniljsocker
2 påsar Saffran. Ok, det funkar även med en påse Saffran.
*Vegan – Skippa äggen, blanda i 1 dl rapsolja och Spad från 1 burk med Kikärtor*
Topping:
Blåbär
Osaltade Jordnötter
i Mat Fraiche / Creme Fraiche
Blanda ihop allt och låt smeten vila i 30 minuter. Stek sedan gyllenbruna pannkakor och toppa med godsaker.
Vill du ha fler härliga recepttips på vegomat, så finns det här!
Njut doften av Saffran / Vegohimlen.