Nyttiga frukostmuffins med nötter, banan, äpple och annat gott. Perfekta frukosten, eller mellanmålet. Jag brukar snaxa lite av dem om jag får en dipp under eftermiddagen. De är ju liksom nyttiga.
Nu när det är så fint väder, blir det många picknickar och måltider ute. Barnen älskar dessa nyttiga frukostmuffins, så ta med en påse när ni går ut på tur. Vi vuxna (ok, inte alla men..) har lättare att vänta på mat när vi blir hungriga. Med barn är det magi att fylla på precis innan de själva märker att det behövs. Då slipper man hela den där humör svängen. En win -win.
Jag som älskar win-wins 🙂
Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!
Detta behövs till vegohimlens nyttiga frukostmuffins:
3 bananer gärna väldigt mogna
1 äpple tärnat
2 ägg ersätts med no egg enligt den variant du har hemma, eller 1 st chiaägg
3 dl mjölk (nötmjölk använder jag såklart)
6 dl havregryn
1 tsk kanel
1 gnutta riven muskotnöt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk agave/honung
valfri topping tex krossade valnötter, mörka chokladprickar, blåbär
Så här gör du nyttiga frukostmuffins:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser
- Blanda i resten, utom toppingen
- Häll i muffinsformar, med hjälp av sked. Använd gärna muffinsplåt för bästa stadga.
- Lägg på önskad topping
- In i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin färg
Jag älskar de här frukostmuffinsen, när de är proppade och toppade med olika nötter och så lite choklad. Kan inte bli bättre.
Jag misstänker att jag kommer att lägga en del tid och fokus på att laga härligt lååånga frukostar i sommar.
Frukost är verkligen enligt mig den mest romantiska måltiden. Duka upp mycket och gott, och njut länge av frukosten, morgonsolen och den du håller kär.
Planera upp dagen (planering är en favoritgren) tillsammans. Vi brukar ofta fastna vid just frukostbordet över långa samtal om livet, allt och ingenting. Det blir en ny tekopp, och ännu en. Helt klart en stund att njuta av.
Ut och njut / Kamilla