Saftigt bananbröd med vanilj och valnötter. När du bakar det med kokossocker, så blir brödet även hyfsat nyttigt. Det här brödet är det ultimata bjud-brödet, vet ni varför?
Det passar jättebra som frukostbröd. Värm det lite och servera en skopa vaniljglass över, så får du en perfekt och snabb efterrätt. Brödet går snabbt att smurfa till och brukar bli en sann succé. jag nallar gärna lite av det på kvällarna när jag blir lite småsugen på något sött. Tro det eller er, det är sjukt gott med pålägg också.
Jag brukar även göra det veganskt, och delger även den veganska varianten såklart.
Förresten vill jag passa på att hälsa er läsare Glad Påsk. Passa på att tacka för de mail jag får och berätta hur glad det gör mig.
Jag vill även tacka alla företag som hör av sig för samarbete, även om jag inte kan/vill nappa på allt. Det ska kännas rätt i hjärtat när jag hoppar på något. Samt att det ska ge ett mervärde till er, mina läsare.
Jag blir ändå glad och tacksam för alla förfrågningar, och får samtidigt ett kvitto på att jag gör någonting bra. Det ger bränsle att fortsätta, det gör det verkligen.
Gillar ni mina recept ? Följ mig på Facebook och på Instagram !
Saftigt bananbröd med vanilj och valnötter:
4 st mosade bananer ( plus 1 st för garnering om du vill)
2 stora egg ( använd no-egg eller 1,5 st veganägg)
2 dl kokossocker
100 g smält smör (mjölkfritt)
2 dl mjöl
1,5 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 dl grovt hackade valnötter
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Kokosflingor till att bröa formen
Saftigt bananbröd – så är gör du:
- Mosa bananerna i en bunke
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljpulver, valnötter
- Vispa ihop ägg och socker och blanda ihop med smält smör och sedan allt annat.
- Smöra och bröa en brödform med kokosflingor
- Häll i smeten, och toppa bananhalvor
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 50-60 minuter.
- Kika in då och då, täck över om brödet blir för mörkt!
Tur att brödet växer i ugnen, annars ser detta saftiga bananbröd lite väl litet ut där det ligger i botten på formen.
Visst blir det vackert med bananbröd! Så ljuvligt gott när det är nybakat, men håller sig saftigt i flera dagar.
Det blir så vackert och gott när det är färdigt! Perfekt att bjuda på nu i Påsk ju !!
Tyckte du om Vegohimlens recept på saftigt bananbröd, så kanske du även gillar Vegohimlens sötpotatis bröd med äpple!
Glad påsk till er alla!! Kärlek i mängder.
Kamilla på Vegohimlen
Hej! Håller på att baka detta nu, ser så gott ut! Jag glömde dock i steg två att blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, vaniljpulver, valnötter efter att jag lagt dem i en egen bunke – alltså hällde jag bara ner dem i bunken med ägg och socker och den mosade bananen, utan att ha blandat ihop dem torra ingredienserna innan. Jag blandade alltihop extra noggrant innan jag hällde smeten i brödformen. Tror du att det gör något för resultatet?
Underbart att du använder kokossocker istället för vitt socker!
Det doftar magiskt!
Med vänlig hälsning, Paulina
Hej Paulina!
Roligt att du är igång med bananbrödet 🙂
Jag tror att det kommer att bli jättebra ändå.
Stort lycka till med bananbrödet, och lägg gärna upp bild om du vill!
Ha en fin kväll!