Godaste vegopizzan jag någonsin gjort hemma i ugnen är utan tvekan denna vegopizza. Inget annan pizza kan mäta sig med den här pizzan. Herregud!
Jag hade nyligen en period när jag bjöd samtliga gäster som kom på den här, eftersom jag visste hur god den är och att reaktionen alltid blir densamma – succé. Vinst varje gång. Dessutom är det lättköpt lycka. Det är ju superenkelt fixat!
God fortsättning på er alla förresten, hoppas att ni fick en fantastisk start på ert 2018!
Själv inledde jag det nya året med massor av kärlek, skidåkning, hälso-shots, dans, snö, vackra löften, bastu och god mat!
2018 är ett fantastiskt år fyllt av lycka och kärlek. Ja, och mat också SÅKLART!!
Jag finns på Instagram och Facebook, om du vill följa mig i köket!
Ingredienser till godaste vegopizzan:
2 st
Två runda tunnbröd, eller fyrkantiga för den delen.
2 dl tomatsås, egen eller köpt
150 g riven västerbottenost
2 msk finhackad rödlök
1 päron
1 rå rödbeta
4 skivor getost
2 tsk flytande honung eller agavesirap
några stora kapris som dekoration om du gillar dem.
1 dl valnötter
salt och peppar
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader
- lägg tunnbröden på en bakplåtsklädd plåt.
- Fördela tomatsås jämt över dem
- strö över västerbottenosten först ( ett gammalt pizzaknep, annars får du varma mackor stil)
- Strö över rödlökshacket
- Andvänd osthyvel för att skära skivor av rödbeta och päron, fördela på pizzorna.
- Smula getost överst.
- In i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har fått en guldig nyans.
- Strö på valnötter och kapris och ringla över lite agavesirap / honung
- Sist lite salt och pepper
Vill du få mer inspiration till härlig vegomat, klicka här.
Hoppas du får en riktigt grym start på ditt nya 2018!!