Frasiga Piroger med Potatis, Ost och Ärtor

Frasiga piroger

Frasiga piroger är en av mina favoriter när det kommer till bjudmat. Piroger fungerar lika bra till förrätt och till huvudrätt om de serveras med sallad eller olika röror.

Gårdagens Piroger serverades med mitt absoluta favoritrecept på Mhamara och Hummus. Samt lite surkål – bara för att jag älskar surkål. Piroger fixar du lätt och snabbt om använder färdiga smördegsplattor.

Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden.

 

 

Frasiga piroger

Mina piroger är på Indiskt tema. Samosa inspirerade.
Jag jobbar här med frysta ärtor, då det är så bra när de kyler ned fyllningen något. Det blir många gånger enklare att montera piroger då.

Till 10 st Frasiga piroger behöver du: 

Smördeg skurna i fyrkanter
2 dl frusna ärtor
2-3 kokta, skalade och mosade potatisar.
1 dl lagrad och riven ost.
1 tesked Spiskummin
1 tesked Kardemumma
1 (ca) tesked Chilipulver, beroende på styrka
Örtsalt
1 uppvispat ägg till pensling.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär smördegen i fyrkanter. Mosa potatis, blanda ned ärtor, ost och kryddor.

 

Lägg lite fyllning på varje fyrkant, och stäng igen med gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 10-15 minuter mitt i ugnen. Pirogerna ska bli gyllne till färgen. Servera med Mhamara, Hummus och Surkål

Vill du ha inspiration till mer härlig vegomat, så klicka här!

Lycka till, hoppas det smakar / Vegohimlen

#piroger #lunch #middag #förrätt

Kommentera