Veganska kakor med ingefära blir extra läckra med skalade Hampafrön på toppen. Dessa veganska kakor innehåller rikligt med Fosfor som ger energibalans och bättrar på blodets fettbalans. Det gör att kakorna även är en källa till protein. Just dessa kryddiga vegankakor innehåller även ingefära och Kanel som gör vem som helst lycklig❤
Du vet väl att Vegohimlen finns att följa på instagram och på Facebook?
För 15 st veganska kakor
🍩
Ugn på 200 grader
mjölkfritt smör/ vanligt om du äter animaliska produkter
1 Matsked Vaniljsocker
1dl Rörsocker eko.
1/2 Uppvispat ägg
1 Tesked malen kanel
1 Tesked malen ingefära
1/2 Kryddmått bakpulver
5 Matskedar Soyamjöl
———————————————————–
Topping: 1 Matsked skalade hackade Hampafrön.
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa upp ägget, spara den andra halvan i frysen till pensling exempelvis. Blanda i allt annat och rulla små bollar med hjälp av två teskedar.
Lägg Kryddkakorna på Bakplåtspapper med gott mellanrum mellan, då kryddkakorna flyter ut vid gräddning. Platta till med gaffel något och toppa med Hampafrön.
SKJUTS in i ugnen i ca 10 minuter
Toppa dina Kryddkakor med Hampafrön |
Avstånd mellan Kryddkakorna |
Lycka till / Vegohimlen ❤ |
Vill du ha fler recept på sötsaker, så finns det här
Vill du ha fler helt veganska recept, så finns det att väja på här