Veganska havrebollar, även kallade för kioskbollar. Det är alltså sådana krämiga, goda bollar som tidigare såldes i kiosker. Veganska havrebollar smakar exakt som dem, fast ännu godare. Veganska havrebollar är det perfekta kvällssnasket nu under lediga varma sommaraftnar. speciellt när grillförbudet fortfarande gäller!
Det är jättehärligt att få mail om att ni vill veta mer om både mig och min familj. Det är ju en matfokuserad blogg, men visst kan jag bjuda lite mer på bilder från mitt liv. Lite längre ned i inlägget kan du se några bilder på mig här från landet. Dock lämnar jag familjen utanför när det gäller bilder.
Någon som varit i Budapest och vill tipsa om bra vego restauranger? Bokade nyligen 5 dagar för att upptäcka staden lite senare i höst.
Följ mig gärna på Instagram och gilla på Facebook för mer inspiration!
Vegohimlens veganska havrebollar – ingredienser:
6 dl havregryn
2 dl strösocker
1 dl havregrädde
150 g mjölkfritt mjukt smör
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kokosflingor
1/5 dl krossade valnötter ( valfritt, jag har det alltid)
1 dl kokos eller finkrossade nötter att rulla i
Vegohimlens veganska havrebollar – steg för steg:
- Lägg i alla ingredienser i en matberedare
- Mixa slätt
- In i frysen i 20 minuter
- Forma bollar och rulla i kokos
- In i kylen i 1o minuter. Förvara sedan i kylen, Kan dock frysas in.
Som snöbollar ser de ut, dessa veganska havrebollar!
Helt krämig och gräddiga inuti. Går inte att sluta äta.
Sååå varmt, 30 grader var och varannan dag. Svettig överläpp och näsa.
Gillar ni sötsaker, som sagt, besök min kategori för efterrätter.
Är ni inne på Rawfood, så fins en kategori även för detta.
Ha en fantastisk dag!!
Kamilla
Kul att se dig mer. Du är ju grym /Fia
Roligt att du gillar det jag gör. Uppskattar det!
/K