Veganska chokladmuffins med en kärna av söt mandelkräm. Muffinsen är toppad med en mjuk och syrlig frosting gjord på kokosgrädde och hallon. Detta bakverk är helt plantbaserat, alltså veganskt. Inga animaliska produkter i.
Men det som jag nästan är mest stolt över, är att mitt extremt kräsna barn tyckte att det var ( jag citerar) ”jätte jättegott”. Det vill inte säga lite i min värld.
Min familj får ständigt provsmaka och recensera olika matkonstellationer, vilket i alla fall de vuxna oftast uppskattar. Men jag jag brukar säga att jag är helt säker på att min kräsna lilla son växer upp och blir en riktig gourmet. Det står jag fast vid. Men roligt ändå att mina veganska chokladmuffins blev en storfavorit.
Vill du följa mig på närmare håll i köket, så finns jag @vegohimlens på instagram och som vegohimlen på facebook.
Första gången jag använder kokosgrädde som en bas i frosting. Men eftersom den har en konsistens som stelnar i kyla, så är den perfekt för ändamålet.
Ingredienser till Vegohimlens veganska chokladmuffins:
ca 8 stora muffinsformar eller ca 15 små
Ugn på 180 grader
1 dl strösocker
1 msk Agavesirap
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljpulver eller extrakt
1 tsk balsamvinäger
1/2 dl vegetabilsk olja
1 1/2 dl vatten
1 dl mandelmjölk
Fyllning
75 g mandelmassa
1 msk mjölkfritt smör
Frosting
1 pkt kokosgrädde
1 dl tinade hallon.
Så här gör du Veganska chokladmuffins med mandelfyllning:
Börja med frostingen. Mosa ihop hallon och kokosgrädde, ställ i kylen så länge.
Blanda ihop alla torra ingredienser till muffinsen i en skål, blanda väl.
I med resten och blanda till en jämn smet.
Rör i hop fyllningen
Fyll varje form med först en tesked mandelfyllning, och sedan smet, så att du täcker 1/3 av formen
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på ugn.
Låt svalna och spritsa på frostingen.
Förvara dem i kylen så att frostingen är fin länge.
Vill du ha tips på fler sötsaker, så finns det här!
Önskar er en fantastisk fredag och helg. Jag har massor av mys på gång i helgen.
/ K