sylt på chiafrön med hallon på 5 minuter

Sylt på chiafrön

Sylt på chiafrön med hallon gör du på 5 minuter. Den är 100 gånger nyttigare än vanlig sylt eller marmelad och har i mitt kök massor av härliga användningsområden. Bland annat detta:

  • I glass
  • I gröt
  • I smoothie i stället för bär – grymt resultat
  • På pannkakor
  • På mackan
  • I yoghurten
  • Använda när du bakar till exempel syltkakor

 

Titta på den bara, är det inte kärlek i en liten burk, så säg?

Tror att jag ska göra några av dessa och ge bort på alla hjärtans dag. I detta recept kan du välja om du vill använda hela eller krossade chiafrön. Själv har jag något slags konsistens problematik med hela chiafrön. Det funkar inte för mig helt enkelt, så jag använder alltid krossade. 

Gillad du detta recept ? Följ mig gärna på instagram och på Facebook 

Sylt på chiafrön

Detta behöver du för att göra sylt på chiafrön med hallon:

2 dl hallon, färska eller frusna

2 msk chiafrön, hela eller krossade. 

2 msk vatten

1 msk limesaft (eller citronsaft, jag gör olika varje gång, men lime är en favorit)

1 nypa havssalt

1 msk valfri sirap eller honung (valfritt)

1/2 tesked vaniljpulver (valfritt)

 

Sylt på chiafrön

Så här gör du sylt på chiafrön med hallon och annat gott:

  1. Lägg hallon, vatten och chiafrön i en kastrull och låt koka upp på svag värme under omrörning.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Låt puttra ihop försiktigt på svag värme i 1-2 minuter.
  3. Smaka av och tillsätt mer av det du tycker passar dig.
  4. Häll i en burk som du kan försluta.
  5. Förvara i kylen, håller i ca 2 veckor.

 

Sylt på chiafrön

Sylt på chiafrön blir så vackert och du kan dessutom göra den i princip helt sockerfri. Fortfarande jättegod.

Sylt på chiafrön

Älskar att ställa fram den här burken på frukostbordet, man blir riktigt sugen såväl på frukost, som på en ny dag!

Nu har jag förresten ÄNTLIGEN beställt en höghastighets mixer. Så framöver kommer jag att sälja in här hemma att vi ska sluta äta smör helt och hållet på smörgåsar. Jag ska se till att det finns färskt nötsmör hemma i stället. Jag tänker solroskärne-smör, mandelsmör, cashewsmör, pumpasmör mm.

Gillar ni rawfood, så har jag en alldeles egen kategori för detta här.

Ha en fantastisk dag / vegohimlen

 

 

Ett svar på ”sylt på chiafrön med hallon på 5 minuter”

  1. oh genialt!

Lämna ett svar