Stuvad grönkål hör julen till. Receptet nedan är helt fantastiskt gott. Det blir lite extra juligt när det är både mandel och grönkål i. Vitlöken hjälper till och gör så att det känns som att det går att äta denna rätt året om.
Välkommen till dag 4 av 7 i Vegohimlens julbonanza, där jag lagar en ny vegorätt till julbordet varje dag fram till julafton. I morgon ska jag dela med min av ugnsrostad brysselkål med pistagenötter, kokos, rödlök och mandarin. Gudomlig kombo.
Här hittar hu massor av inspiration till ditt vegetariska julbord.
Vegohimlen finns att gilla och följa både på Instagram och på Facebook
Detta behöver du för att laga stuvad grönkål med mandel:
Stuvad grönkål för två.
Ett stort knippe grönkål ( även svartkål går bra här)
1 dl sötmandel
2 pressade vitlöksklyftor eller samma mängd vitlökspasta
2 dl havregrädde
1 nypa salt
olja till stekning
Så här gör du Vegohimlens stuvade grönkål:
- Steg grönkålen mjuk med olja i stekpanna
- Mixa resten av ingredienserna i en mixer
- Häll i såsen i pannan med grönkålen.
- rör om och låt bli varmt
- Servera som tillbehör på julbordet till exempel, eller varför inte som pastasås?
Tidigare hos Vegohimlen
Vegohimlens julbonanza dag1 18/12 2017 – Veganskt saffransbröd – sticky buns
Vegohimlens julbonanza dag 2 19/12 2017 – Enkel fudge , gör din egen fudge på ett kick
Vegohimlens julbonanza dag 3 20/12 2017 – Inlagd rödkål med härliga julsmaker
Här hittar du massor av inspiration till ditt vegetariska julbord!