Snabb efterrätt med mandel, kokos och annat gott. Äpplena blir härligt syrliga och ugnsbakade, det krispiga mandeltäcket ger den där känslan av nygräddad äppelpaj. Den här efterrätten är ju i princip en annan variant av äppelpaj.
När de svalnat något, så servera dem med havregrädde eller vaniljglass. Perfekt att laga när du har många gäster. De är enkla att förbereda.
Är de veganska ? Jamen jaaa!
Familjehögtider är det bästa som finns. Dagarna består av fika , hygge, långa promenader, mer hygge och fika. Solen tittar fram lite, och du blir påmind om att livet är underbart.
Tycker du om mina recept, så får du gärna följa mig på Facebook och på Instagram.
Detta behövs för att fixa en snabb efterrätt med äpple och mandel:
Räcker till 8 pers
4 fasta äpplen, halverade och urkärnade
50 g rumstempererat smör
1 1/2 dl mandelspån
1/2 dl kokosflingor
3/3 dl kokossocker
3/4 dl ljus sirap1 1/2 msk majsstärkelse eller vetemjöl
1/2 krm havssalt
Såhär gör du en riktigt snabb efterrätt med bakade äpplen:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Halvera och kärna ur äpplena, lägg dem i en ugnesfast form som du först smörjer med lite av smöret
- In med dem i ugnen i 15-20 minuter lite beroende på ugn
- Rör ihop allt till toscakrämen så länge
- Höj temperaturen på ugnen till 225 grader
- Baka äpplena tills de fått en härlig gyllne färg, ca 20 minuter.
- Låt svalna och servera med tex Havregrädde, cashewgrädde eller vaniljglass
De här äppelhalvorna är så krispiga, smakrika och det syrliga äpplet får dig att vilja ha en portion till. För mig är det här en snabb efterrätt som ger en försmak på sommaren. En vår-efterrätt.
Jag hittade några fina snödroppar i trädgården som fick följa med hem och komplettera myskänslan hemma på köksbordet.
Gillade du Vegohimlens enkla efterrätt, så kika in i min kategori för efterrätter vettja.
Ut och njut / Vegohimlen Kamilla