recept på vegomat

Recept på vegomat. Hos mig hittar du vegetariska och veganska recept. Jag har en förkärlek för god och hälsosam mat, så hos mig finns också recept på vegomat som innehåller superfruits och rawfoods

Jag vill, med mina vegetariska och veganska recept, hjälpa till att inspirera till att laga mer vegomat, och att visa att vegetarisk, vegansk och hälsosam mat varken behöver vara tråkig eller enformig.

recept på vegomat

Mina recept på vegomat

I de olika kategorierna hittar du olika smaskiga frukostar, smoothies och drycker. Jag presenterar lättlagad vegomat i en egen kategori eftersom jag vet hur livet och vardagen ser ut för de flesta av oss, jag vill inspirera till lättlagad, god och hälsosam mat.

Hos mig lagas både Vegetarisk och vegansk mat, ungefär hälften av varje. Därför finns en kategori för vardera kost. Sedan älskar jag verkligen sötsaker och efterrätter. Där finns det mycket gott och blandat. allt från rawfood bollar till kladdkakerutor. Så även där finns något för alla. Jag försöker att även laga så mycket säsongsbaserad mat som möjligt. Visste ni förresten att vegohimlen har blivit rankad bland de 10 bästa vegobloggarna? Det är så roligt. Bästa vegetariska bloggarna liksom. Man blir ju stolt som en tupp. Det finns ju väldigt många bra vegomatbloggare. Tänkte göra ett eget inlägg snart om de allra bästa vegetariska matbloggarna jag vet. Även avslöja vilken, enligt mig som är den allra bästa vegetariska matbloggen. Bästa vegobloggen vill säga.


En annan sak som jag som vegomatbloggare bör prata mer om, är att var och en av oss bör hjälpa vår planet på traven genom att sortera matrester separat. Det gör du med speciella påsar som finns att köpa eller så får du dem av din bostadsrättsförening, eller samfällighet. Matresterna blir sedan biogas. Biogas används bland annat till uppvärmning. Alltså våra matrester blir till värme. Det är jätteviktigt att vi alla hjälps åt för att återvinna!

Du kan läsa mer om biologisk återvinning här.


Mat är för mig en konstform och jag älskar att experimentera med olika smaker, vegorecept, och att testa nytt. Dock försöker jag planera min matlagning så att det inte ska slängas någon mat. Det är viktigt.

Hoppas att ni ska trivas och hitta mycket smaskigt bland mina olika recept på vegomat.

Vill ni veta mer om mig och min blogg, så klicka här.

Följ mig gärna på sociala medier. Jag finns på Facebook som vegohimlen och @vegohimlens på instagram

/ Kamilla