Recept på Tomtegröt till jultomten på julafton?
Eller vad säger alla ni. Vi ska ställa ut den här skålen med den allra finaste risgrynsgröt till tomten, och hoppas på att han tycker att det ser tillräckligt smaskigt ut för att äta av. Sedan är det bara att hoppas att han (hon?) kommer på besök under dagen i dag.
Detta recept på tomtegröt ska fungera magiskt, det är sedan gammalt. Receptet är med både kanel och kardemumma, alla jultomtars favoritkryddor!
I dag är det julafton och dag 7 av 7 i Vegohimlens julbonanza där jag har postat ett härligt tips på mat till det vegetariska julbordet varje dag sedan en vecka tillbaka.
Nu ska jag njuta riktigt ordentligt av både julefrid och ledighet, sedan blir det en vecka uppe i fjällen för reflektion, skidåkning och studier, då skolan med tillhörande tentor hägrar några dagar i mitten av januari. Jag har haft fullt upp på jobbet, så nu har jag en del att ta tag i med läxor. Men självklart kommer jag även att laga en hel del mat, det är ju liksom min livsstil, och något som jag älskar att prioritera.
Men NU vill jag önska er en riktigt god jul!
Här kan du se alla härliga julrecept på en gång.
Följ Vegohimlen på sociala medier. Jag finns på Facebook och på Instagram
Recept på tomtegröt till jultomten, detta behöver du:
2 dl grötris (rundkornigt ris)
1 kanelstång
4 dl vatten
1/2 tesked salt
ca 7 dl mandelmjölk /vanlig mjölk
2 teskedar kardemumma
1 nypa socker
Så här gör du:
- Blanda ihop ris, kanelstång, salt och vatten i en kastrull
- Låt koka upp och koka under lock på låg värme i 10 minuter.
- Tillsätt mjölk och rör om, låt försiktigt koka upp. Låt sedan sjuda i 30-40 minuter på svag värme medans tomtegröten sväller, blanda ned kardemumma och smaka av med socker.
- Servera med kanel och mjölk.
Tidigare hos Vegohimlen:
Vegohimlens julbonanza dag 1, 18/12 2017 – Veganskt saffransbröd – sticky buns
Vegohimlens julbonanza dag 2, 19/12 2017 – Enkel fudge , gör din egen fudge på ett kick
Vegohimlens julbonanza dag 3, 20/12 2017 – Inlagd rödkål med härliga julsmaker
Vegohimlens julbonanza dag 4, 21/12 2017 – Stuvad grönkål på veganskt vis
Vegohimlens julbonanza dag 5, 22/12 2017 – Ugnsrostad brysselkål på julbordet
Vegohimlens julbonanza dag 6, 23/12 – 2017 – Raw julgodis med valnötter och mandarin
Här hittar ni all inspiration till ert vegetariska julbord!