Pizza med blomkålsbotten på parmesan och blomkål. Fylld med krämig mozzarella, färska Fikon, soltorkade tomater och ost. Allt på denna lena, frasiga och smakrika botten av parmesanost och Blomkål. Det är något speciellt med pizza som är gjord just med blomkålsbotten. Smaken av parmesan och blomkål är helt fantastisk.
Vegetarisk mat for the win. Jag kommer nog aldrig känna att jag behöver kött. Det finns ju heller inget näringsmässigt behov. Proteinkällor finns det gott om.
Vegohimlen heter @vegohimlens på instagram
Pizza med blomkålsbotten:
Smäll på ugnen på 200 grader.
1 blomkålshuvud
1 ägg
2 dl riven Mozarella
1/2 dl riven Parmesan
Färska örter
Koka blomkålsbuketter i ca 7 minuter. Sila av och mixa ihop med ägg, ost och örter. Bred ut på ett bakplåtspapper enligt ovan till en fin och jämn Blomkålsbotten.
SKJUTS in i ugnen i 15-20 minuter tills Blomkålsbotten får lite fin färg.
På med tomatskivor, soltorkade tomater, rödlök, färska fikon, Mozarella och lite fetaost. In i ugnen igen på ca 10 minuter tills fyllningen bubblar.
Vill du ha tips på fler härliga vegorecept, så finns det här
Lycka till men en superhärlig Pizza på Blomkålsbotten / Vegohimlen