Lättlagad påskbakelse gjort på rulltårta fylld med smörkräm toppad med grädde och en härlig inlagd persikohalva. Är de inte bara för söta dessa små ägg imitationer? Riktiga påsk klassiker.
Det blir också toppengott att go vegan och ersätta äggen mot no egg och grädden mot cashew grädde. Smöret blir då mjölkfritt givetvis.
Vet ni hur snabbt det går att fixa dem om du väl har rulltårtan klar. Raket-super-snabbt. Rulltårtan kan du med fördel göra i förväg, den ska ändå förvaras svalt innan uppskärning.
Gillad du mina recept så följ mig gärna på Facebook och på Instagram!
Detta behövs för att göra Vegohinmlens lättlagade påskbakelse med smörkräm i:
Räcker till bakelser för ca 4-6 personer
Smeten
4 ägg
1 äggvita
1 1/5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/5 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllningen
125 g smör
1 1/5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping
5 dl vispgrädde
6 st inlagda persikohalvor
Så här gör du en lättlagad påskbakelse på ett kick:
- Ugn på 200 grader
- Socker och ägg skall vispas pösigt, jag föredrar att jobba med ballongvisp
- Blanda ihop mjöl, potatismjöl, kakao, bakpulver och rör i det i smeten.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda smeten i 8 minuter. Sockra ytan och stjälp över på ett annat bakplåtspapper.
- Låt svalna under handduk. Dra bort den ”gamla” bakplåtspappret som varit i ugnen.
- Vispa ihop rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och äggula, det ska bli poröst.
- Bred på fyllningen på rulltårtan och rulla samman på längden.
- Förvara svalt innan du försiktigt skär i skivor.
- Vispa grädden medelhårt
- Lägg en klick på varje rulltårtsbit
- Låt persikohalvorna rinna av, innan du lägger en bit på varje bakelse.
- Avnjut genast!
Så mycket njutning fixat på så lite tid. Det här kallar jag lättlagad påskbakelse. Om du verkligen inte har tid att göra egen tulltårta, så kan du ju fuska med en köpt.
Glad Påsk såhär på självaste påskafton. Hoppas att ni omger med nära och kära, och framför allt, att ni passar på att vara lite lediga. Det är viktigare än vad du kan tro. Bara släpp alla tankar på jobb och annat. Det mår både kropp och själ bra av.
Kan du, så lyxa också till det med ett miljöombyte. Själv har jag väldigt lätt till att slappna av även på hemmaplan, men jag vet att det inte gäller alla. Många kan känna sig stressade av att vara lediga och samtidigt slappna av om de inte åker iväg och får miljöombyte. Jag kan tycka att bara få komma iväg och träna en gång extra är lite lyxigt. Just nu befinner jag mig dock ute på landet, vilket är den ultimata vilan för just mig.
Gillade du Vegohimlens recept på lättlagad påskbakelse, och vill ha mer tips på ljuvliga efterrätter ?
Allt gott till er!!