Kladdkakerutor med krispig nötrippel

kladdkakerutor
Kladdkakerutor är fantastiskt gott. Kladdkaka i olika former kan faktiskt vara Svenskarnas absoluta favoritkaka. Här kommer en variant på Kladdkaka i rutor, Kladdkakerutor. Ett tips är att tillsätta smaksatt choklad, det passar verkligen i detta recept på Kladdkakerutor !
 
Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
 
 
kladdkakerutor

Så här gör du Vegohimlens smaskiga kladdkakerutor

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter

Vispa ihop
2 1/2 dl Strösocker eller byt en del mot Kokossocker.
1 ägg.

Blanda i:
1 dl mjöl
1 tesked vaniljsocker
3 matskedar kakao
1 kryddmått salt
1/2 dl Solroskärnor ( valfritt)

Smält:
100 gram smör och
200 gram valfri Choklad ( jag valde med nötter)

Blanda ihop allt till dina rutor. Häll ned i formen och SKJUTS in i ugnen på 15-20 minuter. Dina rutor ska ha fått en yta, men vara mjuk inuti.
Låt kallna och skär i rutor.

Vill du ha fler tips på sötsaker, finner du det här.

Enjoy / Vegohimlen

 

 

 

 

 

#kladdkaka #kaka #choklad #fika #efterrätt

 

Lämna ett svar