Julgodis med valnötter, kokos och en touch av vanilj. Krämiga, mjuka och välsmakande små bon-boner.
När jag såg hur mycket julgodis det faktiskt blev av den här satsen, så trodde jag inte ens att min extremt godistrånande familj skulle klara av att sätta i sig allt. men jag hade fel. Även fast tre plåtar med fyllda saffransbullar bakades under samma eftermiddag.
Bra tips på mitt julgodis med valnötter – du kan frysa in dem och plocka fram 30 minuter innan servering.
Julen…
Alltså..ho, ho, ho – nu rasslar tiden fram lite väl fort. Tiden får gärna stå stilla ett tag. Allt mys pikar innan jul. När julen väl är över så är inte julpyntet lika charmigt längre. Jag njuter för fulla muggar. Till exempel av att baka julgodis med valnötter.
Tur att det händer så mycket roligt även efter jul. Skidåkningen exempelvis. Längtar faktiskt lite efter att basta ohämmat och ta ut mig i backarna.
Vill du ha massa tips på vegansk julmat och julgodis, så kika in i min julsamling!!!
Du vet väl att du kan gilla och följa mig på Facebook och Instagram ?
Blir ca 15 st stora eller 20 små
Julgodis med valnötter – detta behöver du:
1 msk smör
5 1/2 dl florsocker
1 nypa salt
1 burk sötad kondencerad kokosmjölk / mjölk
1/2 tsk vaniljextrakt
2 dl riven kokos
6 dl hackade valnötter
200 g smält mörk choklad
Vegohimlens julgodis med valnötter- steg för steg:
- Blanda socker, smör, salt, kondenserad mjölk och vaniljextrakt väl.
- Tillsätt kokos och valnötter och blanda igen.
- Låt vila i kylen i ett par timmar, helst över natten
- Forma bollar av smeten och lägg på bakplåtspapper.
- Låt stå i kylen i ca 2 timmar tills bollarna stelnat något.
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Tips – om chokladen blir för tjock i konsistensen, blanda i en tesked kokosolja så blir den smidigare.
- Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en sked.
- Låt stelna på bakplåtspappret och förvara i kylen.
Hoppas du gillade Vegohimlens härligt krämiga recept på julgodis med valnötter och kokos!
Ha det gött / Kamilla