granola med saffran, cashew och tranbär

egen granola

I går gjorde jag egen granola med saffran. Den blev så god, och var alldeles guldskimrande som en riktig juleskatt. Saffran i mat och bak är ju som sagt verkligen gott året om. Den här varianten är krispig och fin med både cashewnötter och pekannötter. 

Alltså..jag har ju ingen som helst aning om vad ni gör där ute i stugorna, men jag – jag knarkar jul. Jag passar på nu, snart är det över. Jag kan inte behålla julkänslan längre än till nyårsafton. Så just nu dricker jag julöl, äter pepparkakor, lyssnar på julmusik. Jag bakar samtidigt ännu en omgång saffransbröd. Så, så mysigt. Mest harmoniska tiden på året.

Jag bryr mig inte om att det inte är snö ute, jag bryr mig inte om att min son inte tror på tomten längre. Jag bara kör. Om ni inte kan hitta julkänslan runt omkring er, så hitta den innuti er.

Tidigare i dag var vi på julmarkanden på Skansen. Den kan jag varmt rekommendera. Det var första gången jag gick på den, men det var fint och stämningsfullt. På Skansen går det ju verkligen att få till den där gameldags och äkta julfeelingen. Jag gissar att den hålls varje år.

Snart är det också SEMESTER !!!

Du vet väl att du kan följa och gilla Vegohimlen på Instagram och på Facebook för mer vegoinspiration!

egen granola

 

Egen granola med saffran

(ca 1 liter Granola)

1/2 g saffran

1 dl riven kokos

9 dl havregryn

1 dl pekannötter

1 dk cashewnötter (naturella)

1,5 dl agave eller lönnsirap (honung)

1 dl koncentrerade äppeljulice

2 tsk malen kanel

2 dl torkade tranbär

1 kryddmått salt

egen granola

 

Egen granola med saffran – steg för steg:

  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Blanda havregryn med kanel, salt och saffran i en skål
  3. Häll i resten och rör om ordentligt
  4. Lägg ut blandingen på en bakplåstpappersklädd plåt. Det får gärna vara lite större klumpar med.
  5. Rosta i ugnen i 10 min, ta ut och rör om. Låt rosta i ytterligare 10 minuter.
  6. Lägg i en glasbehållare. och förslut med lock. Håller lätt i ett par veckor i rumstemperatur.

egen granola

Tyckte ni om mitt vegetariska recept på egen granola, så ta en ordentlig titt bland all julinspiration och frukostar.

God jul alla plantälskare  / K

 

Lämna ett svar