Granatäpple som efterrätt

granatäpple

Granatäpple är supergott och väldigt rikt på både antioxidanter och vitaminer.

Jag äter ibland mitt granatäpple med lite smaskig topping. Det ser så fantastiskt vackert ut tycker jag. Sen är det vääääldans gott!

Det är så perfekt när man blir lite sötsugen på kvällen att äta lite frukt. Nästan all frukt passar med den här toppingen också. Väljer du vanligt äpple så brukar jag gilla att steka det lite i kanel innan också. Sedan är jag ju barnsligt förtjust i hampafrön. Det passar till typ allt, det har en god nötig smak och gör dig gott. Men Granatäpplen är speciella och vanligtvis hyfsat dyra, förutom när det är säsong. Då får Granatäppel-älskaren passa på.

Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden 

 

 

 
Smarrigt va ? ser ut som en stor fet muffin.
 

 Så här gör du:

2 matskedar kokosflingor
2 matskedar hampafrön
50 gram smält mörk choklad
 
Smält choklad i vattenbad eller i micro. Ta hjälp av en sked för att sprinkla ut chokladen. Strössla sedan på kokos, och hampafrön på Granatäppelhalvorna.
Ät med sked!
 
Jag hoppas att ni fått lite inspiration till hur man kan äta ett granatäpple!
 
Vill du ha tips på fler sötsaker, klicka här! 
 
Konstverk va ?   / Vegohimlen

Lämna ett svar