Godaste kioskbollarna som jag testat, det är lite sirap i, vilket verkligen ger en knäckig och kola-nötig smak.
Du kan med fördel använda en liten del kokossocker för att öka på den kola-aktiga smaken ytterligare.
Kioskbollarna är en förresten en lustig benämning, men det handlar alltså om kokosbollar som säljs i butik och kiosk. I alla fall gjorde det det förr i tiden. I dag vet i tusan.
Men vill du baka de godaste kioskbollarna, så har du kommit rätt. Jag får alltid sjukt mycket beröm för dessa godingar.
Det är alltid någon som frågar efter receptet på Kioskbollar när jag bjuder på dem!!
Räcker till 10-15 st av de godaste kioskbollarna
Till dina bollar behöver du:
2 dl strösocker ( byt ut lite mot kokos socker om du vill)
1/2 dl ljus sirap
1 tesked kakao
1 matsked vaniljsocker, helt äkta
6 dl havregryn – fyll på om smeten blir för kladdig.
150 gram mjukt smör. Du kan byta ut en liten del mot Ghee, för att få en ännu nötigare smak.
1/2 dl kokosflingor till smeten
1 dl Havregrädde / Vispgrädde / eller lika mycket avsvalnad oboy
1 dl kokos till rullningen
Du vet väl att Vegohimlen finns @vegohimlen på instagram,
Kör allt i mixer eller handmixer, rulla till Kioskbollar som sist får kokosdopp.
Vill du ha tips på fler sötsaker från Vegohimlen, så finns det här
Vackra goda och kola/nötsmakande bollar! / Vegohimlen