Banan på grill ihop med choklad är en ”match made in heaven”. Sprinkla sedan på lite nötter, så är du hemma med en svingod och nog så vacker efterrätt till dina middagsgäster. Genom att dela varje banan i halvor, minskar du även ned på grilltiden.
En lite glamorösare variant av banan som är invirad i folie efter att ha fått ett snitt i mitten och blivit fylld med choklad. Så som jag fixade banan på grill som barn.
Det är så varmt att allt vi gör är att bada, sova och äta. Ja, och så träna då såklart. Men det måste man göra innan solen har gått upp ordentligt. Om jag går upp klockan 8, så är det redan 26 grader varmt här och klarblå himmel. Löpningen måste rivas av tidigare för att vara härlig.
Det allra bästa av allt är att avsluta ett riktigt svettigt pass med att springa raka vägen ned i havet för en liten simtur. Det är nästan min favoritstund på dagen, men bara nästan..
Gillar du min blogg och mina recept, så gör det gärna också på Facebook och Instagram! Då utlovas mer inspiration.
Detta behöver du för att fixa härlig grillad banan:
Till 4 personer
2 bananer skurna i halvor
Mörk choklad i bitar, ca 200 gram
1 näve valnötter
Lönnsirap till topping
Så här grillar du bananen med chokladfyllning:
- Dela försiktigt bananerna på mitten
- Fyll med choklad så som jag gjort på bilden
- Grilla gärna på eftervärme i ca 7-10 minuter med locket på.
- Dekorera och toppa med valnötter och sirap.
- Skeda i dig härligheten.
Banan på grill kräver sin chokladfyllning. Ju mer desto snaskigare.
Banan på grill, preparerad med chokladfyllningen.
Jag är så där vuxen och härligt mogen när jag påstår att en bananhalva skulle räcka. Själv behöver jag en hel banan-jävel för att bli nöjd. Dubbla receptet you guys!
Gillade du min banan på grill?
Spana gärna in min kategori för efterrätter, det fylls på kontinuerligt här under sommaren eftersom det semester-svullas för fullt här på ön.
Ha det fantastiskt och njut av vår sköna sommar, var du än är!
/ Vego-Kamilla