annorlunda frukost eller brunch med baked oats

annorlunda frukost

 I går provade jag  en annorlunda frukost. Eller det blev mer som en brunch, eftersom klockan hann bli långt efter frukosttid. Vi är så lata på helgerna här hemma nämligen. Det tog mig ganska lång tid att testa baked oats, eftersom jag inte riktigt förstår grejen med att baka havregryn i ugnen, när det är så enkelt och gott att koka gröt. Samt att det går så mycket snabbare.

Men jag bestämde mig för att testa. Resultatet blev över förväntan, och innehöll fler smakupplevelser än en portion gröt med bär. Så kan vi ju säga. Otroligt gott med de rostade valnötterna. Så helt klart värt att lägga den extra tiden på att rosta valnötter i stället för att ta latvägen och låta bli.

Baked oats går att göra på många olika sätt, men jag valde att fylla min med blåbär och valnötter. Två favoriter.

I bland är det svårt att hinna med ett (krävande) heltidsjobb, att driva en blogg med tillhörnade konton, och rodda en familj. Men finns det driv, så finns det hopp som jag brukar säga.

Egentligen säger man nog ”finns det liv, så finns det hopp”. 

Maila gärna och berätta om du också har fler jobb, och hur du lägger upp ditt vardags och familjeliv 🙂

 

Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen på Instagram och Facebook ? Välkommen!

annorlunda frukost

Annorlunda frukost med blåbär och valnötter – du behöver

(4 personer)

2 dl   valnötter 

4 dl  havregryn

1 tsk bakpulver

2 tsk mald kanel

1/2 rsk salt

2 tsk vanilj extrakt eller pulver

1/4 tsk mald muskotnöt

1/2 dl  lönnsirap

3 dl  mandelmjölk (eller annan mjölk)

2 veganska ägg eller 2 stora ägg

3 msk smält smör eller kokosolja

2 tsk socker

250 g blåbär (jag använde en förpackning frysta)

Toppa med yoghurt / grädde av eget val

annorlunda baked oats

Baked oats med valnötter och blåbär – steg för steg:

  1. Sätt ugnen på 200 g
  2. Rosta valnöttena på bakplåtspapper i ca 5- 7 minuter. Det ska dofta rostat om dem.
  3. Blanda ihop valnötter, havreflingor, kryddor samt vaniljpunlver. Alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda ihop alla ”våta” ingredienser i en annan bunke
  5. Lägg hälften av blåbären i en ugnssäker gratängform.
  6. Strö över sockret och blanda 
  7. Fördela blandningen med havreflingor jämt över blåbären.
  8. Häll sakta över mjölkblandingen över och platta till med en gaffel. 
  9. Fördela resten av blåbären på toppen.
  10. Grädda i ugnen i 4+ minuter.
  11. Servera med tex vaniljyoghurt ( soygurt ) eller någon grädde du gillar. 

annorlunda frukost helg

Gillade du Vegohimlens recept på annorlunda frukost ? Då tycker jag att du ska kika runt i denna kategori.

Ha en riktigt härlig vecka!

/ K

 

 

 

Lämna ett svar