Vegetariska köttbullar med quinoa kan vara ett alternativ för dig som är vegetarian, eller för dig som helt enkelt har valt bort kött ur ditt liv. Eller kanske väljer du vegetariska köttbullar bara för att få lite variation. Jag älskar de här vegobullarna, för att de är saftiga, goda och inte minst för att de blir lätta att göra för att de håller ihop så bra.
Det har blivit mer och mer populärt att ha vegetariska inslag på julbordet. Samtidigt som antalet flexitarianer, vegetarianer och även veganer ökar stort i Sverige och i världen. De flesta jag känner har börjat ha (i alla fall) en vegodag i veckan som minst.
Med det sagt, så vill jag gärna dela ett av mina smaskiga recept på vegoköttbullar med quinoa med er. Just detta recept tycker jag passar extra bra till julen, då de får en fin realistisk köttbullefärg.
Du vet väl att du kan gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlen på instagram ?
Vill du laga blomkål till, så har du receptet här!
Här kommer recept på de härliga vegetariska köttbullarna! Receptet räcker till ungefär 15-20 bullar, lite beroende på hur stora du väljer att göra dem.
Så här gör du vegetariska köttbullar med quinoa:
3 dl kokt quinoa
1 ägg
1 dl rivna morötter
4-5 st soltorkade tomater
havreflingor
1/2 matsked vatten
1/2 block feta/chevré eller annan krämig ost
Gör som följer:
- Blanda noga ihop alla ingredienser till vegobullarna
- Låt stå och vila i ca 10 minuter
- stek på medel värme tills de fått fin färg.
- De är genomvarma och klara när osten börjar smälta.
Vill du ha mer julinspiration, får du det här.
Här finns fler härliga vegorecept!
Ha en riktigt trevlig matlagningsstund / Vegohimlen