äppelrosor med mandelmassa och kanel

äppelrosor med mandelmassan

Äppelrosor med mandelmassa bara måste du testa nu i äppelsäsong. De är veganskt guld i sin sötaste form. Ljuvliga, plantbaserade rosor, gjorda på naturliga och ekologiska råvaror. Vackert och ruskigt gott.

Jag ska faktiskt göra dem igen i morgon, som present till en person som nyligen fyllt år. Gillar du äppelpaj, så kommer dessa äppelrosor med mandelmassa bli nya favoriten.

I dag var jag på ett häftigt museum där det fanns alla möjliga olika mineraler. Så coolt med alla dessa olika kristaller och stenar som jorden själv har producerat och har inom sig. Vilka krafter vår moder jord besitter egentligen! Se en bild på mig med en sjukt stor Ametist längre ned i detta inlägg!

Gilla och följ Vegohimlen på Facebook och Instagram för ännu mer inspo!

äppelrosor med mandelmassa

 

Äppelrosor med mandelmassa – detta behöver du:

Till 6 st Äppelrosor med mandelmassa

1 ark smördeg  (nästan all smördeg på markanden är vegansk. Finns även glutenfri)

2 st äpplen – urkärnade och skurna på mitten

1/2 citron (saften)

5 dl vatten

ca 3 msk mandelmassa

1 msk finhackad mandel

6 msk äppelmos

Kardemumma 

Kanel

Vaniljsås, havrebaserad använder jag alltid.

Lite mjölkfritt smör (valfritt)

äppelrosor med mandelmassa

Så här gör du Vegohimlens Äppelrosor med mandelmassa:

  1. Blanda ihop citronsaft och vatten
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Skär varje äppelhalva i väldigt tunna skivor så att formen är som små ”vågor ” eller regnbågar” om ni förstår.
  4. Lägg alla skivor i vattenbadet och antingen kör i micro på 3 min , eller låt småkoka i en kastrull motsvarande tid. Detta gör vi för att bitarna ska bli mjuka och lättjobbade.
  5. Lägg upp arket med smördeg på bakbordet. Kavla ut den på längden med lite mjöl.
  6. Skär arket i ”remsor” på bredden, 6 st ska det bli.
  7. Bred på äppelmos
  8. Blanda ihop mandelmassa och hackad mandel till en röra
  9. Bred på även den på varje remsa.
  10. Strö på kanel och kardemumma i önskad mängd
  11. På varje remsa ska du högst upp mot kanten lägga äppelbitarna som vågor. En liten del av varje äppelbit ska sticka ut ovanför kanten (se bilden nedan). Sticker för stor del ut, så kan de ramla ut vid rullning.
  12. De ska ligga lite omlott, alltså delvis på varandra. 
  13. När du gjort ovan, tar du den nedre delen av remsan, där du alltså inte har äppelbitar, och viker upp den, så att den når över äppelbitarna och möter kanten ovanför. Som att vika ihop ett papper. Endast en liten ”våg” av äpplen ska stick ut som sagt. 
  14. Börja nu från ena sidan och rulla ihop remsan till äppelrosor med mandelmassa.
  15. Lägg äppelrosorna i muffinsformar eller i en muffinsplåt. Jag rekommenderar det senast nämnda.
  16. Lägg en liten klick smör på varje äppelros (valfritt men göttigt)
  17. Grädda i 40-50 minuter. Äppelrosorna ska få lite färg.

 

äppelrosor med mandelmassa

Bra att veta när du gör äppelrosor med mandelmassa:

Så här ska remsan se ut med äpplen på övre kanten (se den översta remsan). Mandelmassa och kryddor är på. Nu är det bara att vika upp kanten från den nedre delen och upp mot äppelraden. Rulla dina äppelrosor med mandelmassa från sidan.

äppelrosor med mandelmassa

Dessa söta  äppelrosor med mandelmassa gör sig allra bäst ihop med kall vaniljkräm!

äppelrosor med mandelmassa

Alltså, man vill ha mer är en Äppelros!

största vegobloggen i sverige

Kolla in Ametisten vid min hand! Då är det ändå bara en halva av två som var klyven. Det är helt magiskt att vara här!!

Är du en riktig efterrättsjunkey, så finns det en hel del inspiration under min kategori för just efterrätter!

Men du bara måste testa dessa Äppelrosor med mandelmassa. 

Jag hoppas att du har fått en riktigt skön start på jobbet, om du är tillbaka!

Kram / Vego- Kamilla

 

 

Lämna ett svar