Snabb smulpaj med svarta vinbär och kokos är dagens belöning. Den är så ljuvlig med smaker av kardemumma, vanilj och härliga svarta vinbär från busken på tomten. Den tar ungefär 10 minuter att fixa, men då är det lite fusk inblandat. Jag använder en färdig lättsockrad svartvinbärssylt som grund till själva pajen. Den är grymt god till snabb smulpaj, perfekt att ha i kylen. Har du ont om tid eller bara älskar när det går snabbt, använd egen eller köpt sylt.
Dagens belöning var det ja..
På mig själv (OBS ej på jobbet där vi använder coachande ledarskap) använder jag mig av den konventionella ledarskapsstilen, det vill säga piska – morot. Jag svarar rätt fint på den. Haha! Sprang 6 snabba km i morse, tror jag fick lite extra energi av fullmånen. Blodmånen i går var fantastisk.
Längre ned i inlägget, efter receptet på snabb smulpaj, ser ni en bild på mig när jag just kommit tillbaka från min löparrunda i morse, svettig och härlig. Gillar naturliga bilder från verkliga livet. Utan smink och icke uppstyrda. Ni har ju frågat efter mer bilder på mig. Varsågoda.
En annan sak som är väldigt rolig är att jag redan nu nått ett mål som jag hade satt först till årsskiftet. Att få 100 helt nya besökare varje dag via trafikkanalen Google. Alltså 100 nya personer hittar hit varje dag. Jätteroligt. Jag har andra mål på andra trafikkällor, men via google växer vegohimlen.se väldigt snabbt.
Gilla och följ mig gärna på Facebook och Instagram!
Snabb smulpaj med svarta vinbär får en knäckig smak som ytterligare förhöjs med den kalla lena vaniljsåsen.
Snabb smulpaj på svarta vinbär:
5 dl lättsockrad svart vinbärssylt
Har du ej sylt så blanda mosade bär med 1 dl kokossocker och 1 msk potatismjöl
Smuldeg:
150 g mjölkfritt smör
1/2 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl krossade valnötter
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 krm salt
Snabb smulpaj – så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
- Låt smöret bli rumstempererat, och blanda sedan ihop alla ingredienser till själva smuldegen. Låt degen vila i kylen i ca 20 minuter.
- Häll sylten i botten på en smord form. Alternativt, blanda ihop bär med socker och potatismjöl och häll sedan ned dem.
- Smula över smuldegen över bär blandningen.
- Dekorera med lite valnötter
- In i ugnen i ca 20 minuter och tills pajen har antagit en gyllne nyans.
- Servera med vaniljsås. Jag kör en havrebaserad som är helt fantastico.
Äkta sommarsmaker!
Glad, svettig och med sol (och svett) i ögonen. Så skönt efteråt. Nu ska jag snart få en morot. Ja, eller en snabb smulpaj blir bra.
Spana in min kategori för efterrätter, det fylls på rätt snabbt där nu under semestertider 🙂
Ha det supergott / VegoKamilla
Grym paj grym tjej