Pannkakor med spenat och avocado är en ljuvlig hälsobomb. Supergott och nyttigt på samma gång. Fluffigt inuti med fras utanpå. Här med tillbehör som förhöjer smakupplevelsen även om Spenat är gott bara det. Pannkakor med spenat är barnsligt gott och att de är härligt gröna gör det bara ännu härligare. Kanske du även kan få ungarna att äta pannkakor med spenat.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på både Facebook och Instagram.
Så här gör du pannkakor med spenat
till 6 st av dessa godingar:
Smeten:
2dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 avocado
2 ägg
70 g färsk spenat ( kan bli vattnigt med fryst, så välj helst färsk)
1/2 salt
Topping
1 dl Honungsrostade jordnötter
1 sked creme fraiche
Ringla lite honung över härligheten
Tips – Jag brukar blanda 1/2 block feta med 1/2 avocado och ha även det som topping. sjukt gott. Dock ej denna gång.
Mixa spenaten med mjölken och häll över i en bunke där du rör i resten av ingredienserna. Låt vila i 30 minuter innan stekning.
Stek tills ytan ser fast och krispig ut.
Avocado är så vackert, och så gott. Denna gröna härlighet innehåller massor av omega3 och antioxidanter. Ät en pannkaka till.