Zucchinikaka med Solroskärnor

zucchinikaka

Zucchinikaka är en riktig favorit i repris. En livsfarlig konkurrent till den gamla klassikern – Morotskakan.
Proppfull med nyttigheter, men älskad även av barnen. Kan ha att göra med den krämiga och mjuka frostingen som kan göras med eller utan kokos. Om du väljer att ha chiafrön i kakan så väljer du de krossade eftersom hela chiafrön måste svälla i vätska för att göra nytta i din kropp.
Zucchinikaka rules.

 
 
Frostingen är helt ljuvlig

Vad behövs till en Zucchinikaka?

🥒
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl Solrosolja ( eller annan)
2 matskedar eko kanel
1 matsked krossad kardemumma
2 matskedar krossade chiafrön
2 dl valnötter
1/2 dl solroskärnor
4 dl riven zucchini valfri färg

 

Ugnen på 150 g. Ihop med alla ingredienser till zucchinikakan, ned i en smörad och bröad springform. 55 min mitt i ugnen.

Frosting

100g Philadelfiaost
3 dl Florsocker
1 tesked vaniljsocker
70 g rumsvarmt smör
2 matskedar limesaft
1/2 dl kokosflingor

Sök i din Facebook App efter Vegohimlen, så kan du följa oss där ❤

 

 

Du vet väl att du kan följa oss på Facebook och Instagram.

Rör ihop allt till frostingen, men bred inte på den fören kakan fått svalna.
Ställ sedan zucchinikakan i kylen i ca 30 min före servering.
Jag dekorerade med granatäppelkärnor ❤

SÅ GOTT DETTA!!

Vill du ha fler tips på sötsaker, får du det här!

Lämna ett svar