Krämig Risotto med champinjoner och parmesan

En krämig Risotto är faktiskt riktigt god och bra vardagsmat. Det krävs lite kärlek, men väldigt lite. Detta är en krämig Risotto som överlag passar superbra till vardags. Det krävs lite omrörning då och då, men inget som kan beskrivas som krävande. Min favorit är när det är rikligt med parmesan i. Då blir din krämiga risotto ännu krämigare.

Använd den svamp du har hemma, jag tycker att det blir lika gott med kantareller som med champinjoner.

Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden 

 

Så här gör du:

En riktigt krämig risotto till fyra personer:
4 dl avorioris eller långkornigt ris.
2 buljongtärningar ( grönsaks)
1 matsked flytande margarin
1 dl vitt vin
8 dl vatten
300 gram champinjoner
2 gula lökar
2 dl riven parmesan
1 tesked salt
1 krm peppar.
Sesamfrön till garnering

Hacka lök och champinjoner.
Stek riset snabbt i margarin och sedan i med champinjoner, lök och vitt vin.
Låt sjuda under omrörning.
Häll på hälften av vattnet och lägg i buljongtärningarna.

Låt vattnet koka bort och fyll på hela tiden tills riset har blivit mjukt. Tar ca 30 minuter. Rör sist i osten och smaka av med kryddorna. Smörstek sparris och servera till. Strössla sist över lite sesamfrön på varje portion.

 

För tips på mer härlig vegomat, klicka här!

Mmmm/ Vegohimlen

 

 

 

 

 

 

 

 

#risotto #vardagsmat #parmesan #champinjoner #vegomat

 

Lämna ett svar