mannagrynsgröt med mandarinsaft

mannagrynsgröt

Mannagrynsgröt ändå. Det som är är sååå krämigt och gott. Det är som att mannagrynsgröten är en bortglömd liten juvel, som inte putsas upp så ofta som den förtjänar. Själv älskar jag den gjord på mandelmjölk. Vet ni hur krämig den blir då ?! Mannagrynsgröt kan såklart ätas åter om, men till julen gör jag detta härliga recept med saft från mandarin i och på. Bara som en bonus är gröten är både helt vegansk och laktosfri.

mannagrynsgröten

Så här gör du mannagrynsgröt med kardemumma

Mannagrynsgröt

8 dl Mandelmjölk

1/2 tesked salt

1 1/4 dl Mannagryn

1 pressad mandarin

Topping

1/pressad mandarin per portion

Malen kanel

ca 15 skållade mandlar

 

manna

Gör såhär:

  1. Koka försiktigt upp Mandelmjölken
  2. Tillsätt mannagryn medans du vispar
  3. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter på låg temperatur
  4. Pressa i mandarinsaften sist av allt.
  5. Häll upp i skålar
  6. Toppa med Kanel, Mandarinsaft och Mandlar

 

Du vet väl att du kan följa vegohimlen på Facebook @vegohimlens på instagram ?

gröt

I stället för att äta gröten med mjölk, så pressar du alltså saften från mandarinen på gröten. Den går så fint ihop med Kanalen, och på det stora hela blir det en julkänsla över arrangemanget. 

 

Vill du ha fler tips på frukostar, så finns det här.

Här finns det fler härliga julrecept

 

 

Kommentera