veganskt godis recept med jordnötsfudge

veganskt godis recept

Veganskt godis recept med jordnötsfudge och karamellsmak. Perfekt om du vill göra ditt eget godis. Detta godis verkligen smälter i munnen och när jag gjorde det senast förra helgen, så slukades plåten på nolltid. Bonus, det är både veganskt och glutenfritt.

Älskar att konstruera ett riktigt lyckat veganskt godis recept! I bland är det faktiskt en utmaning, men både jag och min familj mår så mycket bättre (både kropp och själ) av att skippa animaliska produkter så långt det är möjligt och kreativiteten räcker till.

Vegohimlen finns både på Facebook och Instagram, följ mig gärna där!

veganskt godis recept

 

Veganskt godis recept – detta behöver du:

Karamell lager

3 dl urkärnade (medjool) dadlar

2 msk jordnötssmör

1/2 tsk vaniljextrakt

1/4 tsk havssalt

 

Fudge och jordnötssmörs lager:

1 dl jordnötssmör

1 1/2 msk kokosolja

1/2 msk lönnsirap

1/8 tsk havssalt

 

Chokladlager:

150 g choklad

1 tsk kokosolja

1 dl rostade och lätt krossade jordnötter

veganskt godis recept

 

Veganskt godis recept – steg för steg:

Karamell lager:

  1. Klä en fyrkantig ca 20×20 bakform med bakplåtspapper
  2. Lägg dadlarna i en mixer. Mixa tills de är en grov röra
  3. I med jordnötssmör, vanilj och havssalt och mixa i ca 30 sekunder tills allt gått ihop.
  4. Bred ut blandningen på bakplåtspapperet och använd dina fingra för att pressa ”karamellen” till ett lager i botten på formen. Det tar lite tid och tålamod att få ett jämt lager med ge inte upp. Om det blir för klibbot , så blöt händerna i lite vatten och fortsätt sedan.
  5. Lägg plåten i frysen i 10 minuter så att den får sätta sig.

Fudge och jordnötssmör lager:

  1. Medan du väntar, smält jordnötssmör, lönnsirap och kokos olja i en tjockbottnad kastrull tills det är en glänsande röra. Häll över blandningen på lager nr 1 och sprid jämt genom att vinkla formen fram och tillbaka tills du har ett jämt lager.
  2. Tillbaka in i frysen i 15 minuter.

Chokladlagret:

  1. Smält så länge chokladen och kokosoljan i en kastrull på låg temperatur tills den är jämn och glansig. Tillsätt mer kokosolja om blandningen är för trög. Rör om hela tiden.
  2. Häll chokladen över lagret med jordnötssmör, vinkla fram och tillbaka tills du har ett jämt lager. Gör detta hyfsat snabbt, så du inte smälter  lagret med jordnötssmör.
  3. In i frysen i ca 15 minuter eller tills allt satt sig.
  4. Skär i trianglar.
  5. Förvara i en burk i frys eller kyl.

veganskt godis recept

 

Visst var detta ett härligt veganskt godis recept ?

Då gillar du kanske även raw godis 

Jag har även en hel kategori för sötsaker och efterrätter

Njut av helgen och livet / Vegohimlen

2 svar till “veganskt godis recept med jordnötsfudge“

  1. de blev supergoda! tack.

  2. Vilken vegandröm, måste testas / Robin

Lämna ett svar