Veganska wienerbröd med en härlig pekanötsfyllning, toppade med söt lönnsirap är en riktigt härlig fika!
Avnjut dem helt nygräddade ihop med en kopp té. Det är så gott så att du kommer att vara okontaktbar medan du äter dem. Nej, jag överdriver inte.
Veganska wienerbröd är 100 % plantbaserade, och ljuvliga. Lycko-fika när det är som allra gottigast!!
Just nu befinner jag mig vid mitt hus på Gotland, där jag snart spenderar några lugna veckor. Det blir sol, bad, båt och massor av utflykter till vackra ställen. Finns verkligen hur mycket som helst att välja på.
Det ska bli sååå skönt. Healing på hög nivå.
När jag är ledig flera veckor i streck, så tenderar jag att gå in väldigt mycket i mig själv, även om jag har folk omkring mig nästan dygnet runt. Det är en skön känsla som jag uppskattar väldigt mycket. Lugnet är totalt och jag finns i nuet, tankar på annat får vänta eller försvinna.
Något som jag fullkomligen älskar, är att stå i köket och pyssla, lyssnandes på en bra ljudbok. I dag serverade jag dessa nybakade pekanöts wienerbröd i ladan på eftermiddagen. Det kommer att bli en repris av dem på allmän begäran.
Följ mig både på Instagram och på Facebook, så får du ännu mer härlig matinspiration!
Veganska wienerbröd – detta behöver du:
8 st smördegsplattor (de flesta är veganska)
Fyllning
6 msk lönnsirap
ca 100 g pekannötter
3 msk socker
1 msk havrefraiche eller vegansk färskost
Topping:
Några hackade orostade pekannötter
Lönnsirap
Veganska wienerbröd – såhär gör du:
- Värm ugnen ugnen till 200°.
- Lägg 100 g pekannötter på en plåt och rosta mitt i ugnen i 5-7 min. Ta ut och låt dem svalna.
- Mixa alla ingredienser till fyllningen slät i en matberedare. Ställ smeten i kylen i 10 min.
- Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, skär sneda remsor (se min bild nedan).
- Lägg ca 1 msk fyllning på varje platta i mitten som ett streck i mitten och vik in remsorna mot mitten som en fläta. Se till att nypa ihop dem ordentlig, annars öppnas dom upp sig i ugnen.
- Värm nu ugnen till 225°.
- Pensla de veganska wienerbröden med vatten och strö på lite finhackad pekannötter.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min tills de fått fin färg.
- Ta ut och låt svalna på plåten, ringla över lönnsirap och servera de veganska wienerbröden nygräddade!
Jag har gjort mina veganska wienerbröd smala denna gång, men de är lättare att arbeta med om de är lite bredare. Ett tips bara.
Dessa veganska wienerbröd blir verkligen fulländade med lite ringlad lönnsirap på toppen.
Den doften som sprider sig i köket när du rostar pekannötter och gräddar veganska wienerbröd..
Gillade du mitt recept på veganska wienerbröd?
Då kan jag varmt rekommendera:
Vegansk smulpaj med hallon och valnötter
Snabb efterrätt med äpple och mandel
Ha en riktigt härlig sommar!!!