Nötkakor med choklad och körsbär. Runda, fina chokladkakor med hackade nötter och torkade körsbär. De smakar gott av kakao och nötter, sedan lite syrligt av de torkade körsbären. Dom här kakorna åts upp samma dag som de gjordes. Helt plötsligt var de bara borta.
Jag använde min hemgjorda Pekannöts Nutella i smeten, men det går lika bra med liknande hemgjord eller köpt för den delen.
Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook så får du våra recept direkt i ditt Facebookflöde❤ och följ @vegohimlen på instagram
Till 10-15 Nötkakor med choklad och körsbär:
1/2 dl Torkade grovhackade körsbär
100 g Havreflingor
1/2 dl Pekannötsnutella / annan nutella
2 teskedar krossade chiafrön
1 /2 dl bakpulver
1 tesked vaniljpulver
50 g hackade Valnötter
1 dl hett vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser. blanda sedan i Nutella och vatten. Blanda till en smidig deg.
Lägg degen på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck ut degen så att den blir platt.
Använd en rund form och tryck ut kakor som du gräddar i ca 12-15 minuter tills det börjar lukta bageri i hela ditt kök 🙂
Vill du ha fler förslag på härliga sötsaker, finns det här!
Gott gott / Vegohimlen