Kladdkaka med rödbetor och chili

kladdkaka med rödbetor

Kladdkaka med rödbetor är en helt mjuk och härlig kladdkaka, som serveras med Mascarpone. Denna kladdiga kaka får en höstig färg av rödbetorna och även en söt smak som går ljuvligt ihop med både choklad och Chili.

Glöm inte att Rödbetan även har många positiva egenskaper. Bland annat är den bra för matsmältningen, gör musklerna mer uthålliga och ger oss Antioxidanter. Rödbetan är även nitratrik och det är bra för våra hjärnor.

kladdkaka med rödbetor
 

Så gör du Vegohimlens kladdkaka med rödbetor och chili

100 g smör
2 1/2 dl Strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tesked vaniljsocker
1 matsked kakao
1 kryddmått salt
2 st kokta och rivna rödbetor
100 gram smält choklad 70 % minst
1/2 liten  tesked hackad Chilifrukt eller mer om du gillar det.
1/2 dl Solrosfrön

Sätt ugnen på 200 grader.

 

kladdkaka med rödbetor
Smeten blir lite rödbrun

Gör kladdkakan så här:

Riv rödbeta, finhacka chili
smält smör och choklad
Blanda allt ovan med socker och ägg, vaniljsocker och salt.
Tillsätt mjöl och Chili

Smöra och bröa en springform, och häll i smeten.

kladdkaka med rödbetor
Toppa med lite Solrosfrön innan ugnen

SKJUTS in i ugnen i ungefär 17 – 20 minuter. Kladdkakan ska vara något kladdig i mitten när den kommer ut. Kladdkakan ska svalna ordentlig innan servering.

kladdkaka med rödbetor

  

Servera din ljuvliga kladdkaka en stor klick kyld Mascarpone.

 

kladdkaka med rödbetor

 

kladdkaka med rödbetor

Så djefla gott!! Krispig utanpå och seg och kladdig inuti.

Vill du ha tips på fler härliga sötsaker, klicka här.
Testa den / Vegohimlen

 

Lämna ett svar