Kladdkaka med rödbetor är en helt mjuk och härlig kladdkaka, som serveras med Mascarpone. Denna kladdiga kaka får en höstig färg av rödbetorna och även en söt smak som går ljuvligt ihop med både choklad och Chili.
Glöm inte att Rödbetan även har många positiva egenskaper. Bland annat är den bra för matsmältningen, gör musklerna mer uthålliga och ger oss Antioxidanter. Rödbetan är även nitratrik och det är bra för våra hjärnor.
Så gör du Vegohimlens kladdkaka med rödbetor och chili
100 g smör
2 1/2 dl Strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tesked vaniljsocker
1 matsked kakao
1 kryddmått salt
2 st kokta och rivna rödbetor
100 gram smält choklad 70 % minst
1/2 liten tesked hackad Chilifrukt eller mer om du gillar det.
1/2 dl Solrosfrön
Sätt ugnen på 200 grader.
Smeten blir lite rödbrun |
Gör kladdkakan så här:
Riv rödbeta, finhacka chili
smält smör och choklad
Blanda allt ovan med socker och ägg, vaniljsocker och salt.
Tillsätt mjöl och Chili
Smöra och bröa en springform, och häll i smeten.
Toppa med lite Solrosfrön innan ugnen |
SKJUTS in i ugnen i ungefär 17 – 20 minuter. Kladdkakan ska vara något kladdig i mitten när den kommer ut. Kladdkakan ska svalna ordentlig innan servering.
Servera din ljuvliga kladdkaka en stor klick kyld Mascarpone.
Så djefla gott!! Krispig utanpå och seg och kladdig inuti.
Vill du ha tips på fler härliga sötsaker, klicka här.
Testa den / Vegohimlen